H EQS θα είναι το αποκορύφωμα των ηλεκτρικών Mercedes


Η πρώτη ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της Mercedes θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα για EV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/8/2019

Στο πλάνο εξηλεκτρισμού της εταιρίας περιλαμβάνεται η προσθήκη 10 νέων ηλεκτρικών μοντέλων στην γκάμα EQ έως το 2022. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη επίθεση από EV με αποκορύφωμα την EQS που θα πλαισιώσει το πρώτο μοντέλο του είδους, την EQC. Ωστόσο, η EQS θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο και όχι στο τροποποιημένο της GLC (πάνω στο οποίο βασίζεται η EQC).

Η EQS θα παράγεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις συμβατικές S-Class μιας και έχει προνοηθεί η μείωση κόστους και η βέλτιστη αποδοτικότητα στο νέο εργοστάσιο Factory 56 στην Στουτγάρδη. Ανάλογα με την χωρητικότητα της μπαταρίας και την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα θα υπάρχουν και διάφορες εκδόσεις, όπως η EQS 350 ή EQS 600.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και για μπαταρία που στην top εκδοχή της θα ξεπερνά τις 110 kWh. Δεδομένος θεωρείται ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου, όπως και η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Ήδη στην Γερμανία έχουν φωτογραφηθεί πρωτότυπες EQS κάτω από βαρύ καμουφλάζ και στο κουπέ σχήμα της CLS. Προφανώς σε ένα τόσο μεγάλο και μακρύ σχήμα να δοθεί προτεραιότητα στην αεροδυναμική, όπως έχει επιτευχθεί κάτι ανάλογο με τον κορυφαίο συντελεστή της CLA.

Η Mercedes θα παρουσιάσει πιθανότατα στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης την EQV (μία ηλεκτρική εκδοχή της V-Class) και τo πολύ ενδιαφέρον EQA που θα δούμε ίσως ξανά ως concept που θα πλησιάζει πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.