Η Ευρώπη ξεπέρασε την Κίνα σε πωλήσεις ηλεκτρικών


Μπορεί οι αγορές στην Ευρώπη να έχουν καταρρεύσει όμως τα ηλεκτρικά σημειώνουν άνοδο που σε συνδυασμό με την πτώση της Κίνας, τα κάνουν για πρώτη φορά πιο δημοφιλή στην Γηραιά Ήπειρο.

  • 25/4/2020

Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη κατάφεραν συνδυασμένα να ξεπεράσουν την αγορά της Κίνας στα ηλεκτρικά μοντέλα για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας την Κίνα σε πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αγορές της Γερμανίας,, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ισπανίας είχαν συνολικές πωλήσεις 79.300 πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, ξεπερνώντας ελαφρά τις 77.256 που πωλήθηκαν το ίδιο διάστημα στην Κίνα.

Οι πωλήσεις σε αυτές τις χώρες διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ αντίστοιχα οι πωλήσεις στην Κίνα έπεσα κατά το μισό. Κάτι που σημαίνει ότι με την άρση των περιορισμών, η αγορά της Κίνας σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα θα επανέλθει σταδιακά, ιδίως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα κίνητρα.

Πάντως αν στην Ευρώπη προστεθούν τα υβριδικά και όλα όσα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, όλα αυτά μαζί είχαν για το πρώτο τρίμηνο το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις προαναφερθείσες χώρες. Σε όλη την Ευρώπη, το Renault Zoe είναι με διαφορά το πιο καλοπουλημένο μοντέλο, μπροστά από το Peugeot 208 EV και το VW eGolf, με το Mitsubishi Outlander PHEV να είναι το πιο δημοφιλές plug in υβριδικό.