Η FCA ξεκίνησε τις επενδύσεις της στην Ιταλία


Υπό το πρίσμα της συγχώνευσής της με τον Όμιλο PSA, η Fiat Chrysler Automobiles άρχισε τις προγραμματισμένες επενδύσεις της στα εργοστάσιά της στην Ιταλία, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματός της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/11/2019

Όπως έγινε γνωστό, τα ανώτατα στελέχη της Fiat Chrysler Automobiles έδωσαν την έγκρισή τους για την έναρξη του διετούς προγράμματος των επενδύσεων που έχουν αποφασιστεί, με σκοπό την αναβάθμισή τους και την μετάβαση της εξελικτικής και κατασκευαστικής πρακτικής των νέων μοντέλων της προς τον εξηλεκτρισμό τους. Ήδη έχει αποφασιστεί η άμεση εφαρμογή του 90% των επενδύσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η FCA πρόκειται να δαπανήσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη και δημιουργία νέων μοντέλων που θα διαθέτουν είτε σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα είτε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κατασκευαστική δυνατότητα των εργοστασίων της που βρίσκονται επί ιταλικού εδάφους. Όπως δήλωσε ο κ. Pietro Gorlier, Γενικός Διευθυντής της FCA στην Ευρώπη, «παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου, η επένδυση προχωρά κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί, χωρίς καθυστέρηση».

Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η FCA, στο εργοστάσιο Mirafiori θα κατασκευάζεται η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του FIAT 500, ενώ σε αυτό που βρίσκεται στο Melfi θα κατασκευάζονται οι εκδόσεις με υβριδικής διάταξης κινητήρα των Jeep Compass και Renegade. Στο αναπτυξιακό πλάνο προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία εξηλεκτρισμένων ή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τόσο της Alfa Romeo όσο και της Maserati.

Για την πρώτη, στο εργοστάσιο της Fiat Chrysler Automobiles που βρίσκεται στο Pomigliano d'Arco θα κατασκευάζεται η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Tonale, ενώ στο εργοστάσιο της Maserati που βρίσκεται στη Modena θα παράγονται τα νέα μοντέλα αυτής, τόσο με υβριδικής διάταξης κινητήρα όσο και ηλεκτροκίνητα. Το καινούριο SUV μοντέλο της, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2020, θα κατασκευάζεται στο Cassino, στο ίδιο μέρος που παράγεται και η Alfa Romeo Stelvio.