H FCΑ ολοκλήρωσε την πώληση της Magneti Marelli


Η Fiat-Chrysler μεταβίβασε πλήρως την γνωστή εταιρία ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Calsonic Kansei έναντι 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/5/2019

Πέρυσι ο ιταλό-αμερικανικός όμιλος είχε ανακοινώσει την πώληση της Magneti Marelli στην CK Holdings, μια θυγατρική του ιαπωνικού ομίλου Calsonic Kansei και επενδυτικών κεφαλαίων της αμερικανικής KKR. Η αρχική συμφωνία ήταν στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τον έβδομο σε μέγεθος μεγαλύτερο προμηθευτή ανταλλακτικών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η FCA δήλωσε την πως η αρχική τιμή είχε προσαρμοστεί με βάση την εκτιμώμενη οικονομική κατάσταση της Magneti Marelli από την ημερομηνία κλεισίματος. Η νέα επιχείρηση θα λειτουργεί με την επωνυμία Magneti Marelli CK Holdings Co. και θα περιλαμβάνει 170 εγκαταστάσεις και εργαστήρια στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και στην Ιαπωνία.

Οι Magneti Marelli και Calsonic Kansei κατατάσσονται στην 28η και 29η θέση, αντίστοιχα, στον κατάλογο με τους κορυφαίους 100 παγκόσμιους προμηθευτές σε κατασκευαστές αυτοκινήτων ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 9,1, αντίστοιχα για το 2017 σύμφωνα με το Automotive News Europe.

"Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η σχέση μας με την FCA παραμένει σημαντική, καθώς συνεχίζουμε να την προμηθεύουμε ως μέρος της πολυετούς συμφωνίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Calsonic Kansei και ο διευθύνων σύμβουλος της Magneti Marelli Beda Bolzenius. "Για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας ως μία επιχείρηση, η ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν βασική προτεραιότητα".