Η Ferrari Dino του Keith Richards στο «σφυρί»!


Ο κιθαρίστας των Rolling Stones την είχε αγοράσει στην Καλιφόρνια το Φλεβάρη του 1972.

  • 4/5/2014

Ο κιθαρίστας των θρυλικών Rolling Stones, Keith Richards, ήταν μία από τις πολλές διασημότητες που υπέκυψαν στο «πυρετώδες» δέλεαρ που ασκούσε στο διεθνές jet set η μυθική Ferrari Dino τη δεκαετία του 1970.

Το Φεβρουάριο του 1972 στην Καλιφόρνια ο Βρετανός αγόρασε την εικονιζόμενη Dino 246GT, για να την προσθέσει στην ήδη πλούσια συλλογή του από σπορ αυτοκίνητα. Τρία χρόνια μετά την πήρε μαζί του στη Βρετανία, καθώς μετακόμισε στο Chelsea του Λονδίνου, και την κράτησε μέχρι τον Απρίλη του 1986.

Η Dino εκείνη τη χρονιά πέρασε σε ιαπωνικά χέρια και εντάχθηκε σε μια συλλογή σπάνιων αυτοκινήτων στη χώρα της Άπω Ανατολής, και στις 9/05 πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Μονακό από τον οίκο Coy’s, μαζί με ένα γράμμα από τον manager των Rolling Stones, Alan Dunn, που επιβεβαιώνει την κτήση του αυτοκινήτου από τον Keith Richards.

Η τιμή εκκίνησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά εκπρόσωπος του οίκου Coy’s ανέφερε πως όποιος αποκτήσει αυτή τη Ferrari Dino θα νιώσει ιδιαίτερη ευχαρίστηση, δηλαδή «satisfaction»!