H Ferrari δοκιμάζει «κρυφά» στην πίστα του Fiorano... την Lamborghini Huracan STO! (video)


Αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπει κανείς συχνά από την Ferrari στην ιδιωτική πίστα δοκιμών της, έστω και αν σίγουρα θα έχει τους λόγους της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 29/10/2022

Αν βρεθεί κανείς στην πίστα του Fiorano, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Θα δει μοντέλα της Ferrari να δοκιμάζονται, μιας και αποτελεί την ιδιωτική πίστα δοκιμών της ιταλικής φίρμας.

Ωστόσο, ο γνωστός Ιταλός «κατάσκοπος» Varryx, δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube ένα video που αν μη τι άλλο ξενίζει, καθώς δείχνει μια Lamborghini Huracan STO να κάνει γύρους στη συγκεκριμένη πίστα.

Ο οδηγός της, μάλιστα, δεν κάνει απλά... βόλτες, αλλά οδηγεί το supercar με τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,2 L των 640 PS και 565 Nm στο όριο, δοκιμάζοντας την ευστάθειά του, πηγαίνοντάς το ακόμα και με το πλάι ορισμένες φορές.

Κοιτάζοντας προσεκτικά το αυτοκίνητο, μπορεί να διακρίνει κανείς μια ταινία στο πλάι αλλά και στην οροφή, προφανώς για να συγκρατεί συσκευές καταγραφής δεδομένων. Άλλωστε οι ταχύτητες είναι υψηλές, με δεδομένο ότι η Huracan STO χρειάζεται μόλις 3,0 sec. για τα 0-100 km/h και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και με 310 km/h.

Η Ferrari θα μπορούσε να δοκιμάζει την STO για διάφορους λόγους. Είτε για να αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά της και να δει πώς συμπεριφέρεται ένα άκρως ανταγωνιστικό αυτοκίνητο σε σχέση με τα δικά της, είτε για να ελέγξει κάποια από τα συστήματά του εν όψει λανσαρίσματος κάποιου δικού της μοντέλου.

Δεν είναι ασυνήθιστο για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αποτελούν σημείο αναφοράς για ανταγωνιστές τους. Άλλωστε και η ίδια η Ferrari στο παρελθόν έχει «βοηθήσει» τους μηχανικούς της GM για να αναπτύξουν καλύτερα την Corvette.

Δείτε το σχετικό video: