Η Ferrari επιμένει: «Δε θα χρησιμοποιήσουμε turbo στον V12»


Η Ferrari σκοπεύει να διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό της κινητήρα V12, με την εταιρεία να μην έχει στα πλάνα της την προσθήκη turbo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 15/5/2024

Η Ferrari συνεχίζει να επενδύει στον ατμοσφαιρικό της κινητήρα V12 και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της μείωσης των ρύπων, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να αποτελεί μέρος της γκάμας των Ιταλών για αρκετά ακόμη χρόνια.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η 12Cilindri, έχει εξοπλιστεί, για παράδειγμα, με μια αναβαθμισμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού κινητήρα V12 των 6,5 L που έβρισκε κανείς στον προκάτοχο του μοντέλου, της 812 Superfast. Σύμφωνα με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της εταιρείας, η εξέλιξη του κινητήρα με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπακούει στους κανονισμούς ρύπων Euro6e, ήταν μια αρκετά κοστοβόρα διαδικασία που χρειάστηκε την πλήρη αφοσίωση του αντίστοιχου τμήματος.

«Είναι πιθανό να συνεχίσουμε να πουλάμε το αυτοκίνητο σε όλον τον κόσμο προς το παρόν, και μετά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον,» είπε ο εμπορικός διευθυντής της Ferrari, Enrico Galliera.

«Η δουλειά που έχει γίνει πάνω σε αυτόν τον κινητήρα, ώστε να παραμείνει αποδοτικό και να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς είναι εκπληκτική, που είναι μάλλον ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που συνεχίζουν να επενδύουν στον κινητήρα V12.»

Το βρετανικό Autocar ρώτησε τον επικεφαλής εξέλιξης προϊόντων, Gianmaria Fulgenzi, αν θα ήταν καλύτερο ο V12 να συνοδευτεί από ένα turbo, προκειμένου να επιζήσει. Ο Ιταλός ήταν ανένδοτος.

«Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός: Ένας turbo V12 δεν είναι στα πλάνα μας δήλωσε. «Ο V12 είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας για πολλούς λόγους. Χρησιμοποιούμε turbo όταν μειώνουμε τη χωρητικότητα του κινητήρα. Φυσικά, χρειαζόμαστε την ίδια ισχύ.

«Ο V12 είναι ατμοσφαιρικός. Είναι κάτι που δημιουργεί συναίσθημα, ήχο κι επιτάχυνση από χαμηλές RPM σε υψηλές RPM. Αυτό είναι το προϊόν που θέλουμε να παραδώσουμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ και δέος η Ferrari Purosangue με τους 1.000 ίππους από την Keyvany (photos)

Δείτε τη Ferrari 296 GTB να ξεπερνά τον εαυτό της, φτάνοντας τα 352 km/h (video)

Ferrari: Αυτή είναι η πιθανή ονομασία του διαδόχου της Roma