H Ferrari φλερτάρει με τα SUV


Μετά την αποκάλυψη της Ferrari Roma, τα σενάρια που θέλουν την αυτοκινητοβιομηχανία του Maranelo να περνά στην παραγωγή το πρώτο SUV της ιστορίας της επιστρέφουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑUTOEVOLUTION
  • 15/11/2019

Το ερώτημα για το αν η Ferrari θα ενδώσει ή όχι στον πειρασμό της εξέλιξης-παραγωγής επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Αφορμή αποτέλεσε η εκθαμβωτική Ferrari Roma, η οποία αναδεικνύει την πρόθεση της ιταλικής φίρμας να αναπτύξει την γκάμα της προς μια διαφορετική κατεύθυνση.

Αυτή τη… διαφορετικότητα θα μπορούσε να πρεσβεύει και ένα τετράτροχο με αυξημένη απόσταση από το έδαφος αλλά και ασφάλτινο προσανατολισμό.

Για την ώρα οι Ιταλοί αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη στο απολύτως επιτυχημένο παράδειγμα της Porsche που είδε τα ταμία της να γεμίζουν «ζεστό χρήμα» τη στιγμή που η περιβόητη Cayenne πατούσε για πρώτη φορά τους τροχούς της επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Δεν είναι όμως μόνο η Porsche που ακολούθησε τη μόδα της εποχής, νερώνοντας έστω και λίγο το κρασί της. Ακολούθησαν η Bentley, Rolls-Royce,η Lamborghini και εσχάτως η Aston Martin με την DBX.

Πληροφορίες θέλουν τη Ferrari να έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης ενός πρωτότυπου το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί ένα υψηλών επιδόσεων SUV.

Πρόκειται για την τροποποιημένη εκδοχή της Ferrari GTC4 Lusso η οποία εθεάθη να κυκλοφορεί στα πέριξ του Maranelo με «αθλητική» περιβολή και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για μια έκδοση παραγωγής, αλλά ο καπνός έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ουρανό του Maranelo και η φωτιά να σιγοκαίει στις γραμμές παραγωγής της Ferrari.