Η Ferrari FXX K Evo είναι με μία λέξη απίστευτη! (video)


Πρόκειται για ένα μοναδικό hypercar με σπάνιες εμφανίσεις στις πίστες. Στο παρακάτω βίντεο έχετε την ευκαιρία να το θαυμάσετε και να το ακούσετε (μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τον ήχο!).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/5/2018

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ferrari ταξίδεψε μέχρι το Spa για να διεξάγει το πρόγραμμα XX όπου οι ιδιοκτήτες των 599XX και FXX. Την παράσταση έκλεψε φυσικά η κορυφαία FXX K Evo η οποία προκαλεί σοκ και δέος και μόνο που την βλέπεις στο πολύ όμορφο βίντεο των περίπου οκτώ λεπτών σε διάρκεια. Η Evo βασίζεται στην FXX K με τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,2 lt που αποδίδει 860 PS στις 9.200 rpm και 750 Nm από τις 6.500 rpm.

Υπάρχει υβριδικό σύστημα με ηλεκτροκινητήρα 190 PS και την συνολική ισχύ να εκτοξεύεται στα 1.050 PS! Το υβριδικό σύστημα HY-KERS προσφέρει τέσσερα προγράμματα κίνησης: το Qualify (για μέγιστη απόδοση σε λίγους γύρους), το Long Run (για βέλτιστη απόδοση και επιδόσεις), το Manual Boost (στιγμιαία έξτρα ώθηση) και το Fast Charge (για γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας).

Το πακέτο Evo περιλαμβάνει μία τεράστια ενεργητική πίσω φτερούγα, vortex αεραγωγούς κ.α., ενώ προσφέρεται και ως αναβάθμιση για τις απλές FXX-K. Παράγει 23% μεγαλύτερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο, ενώ συγκρινόμενο με την LaFerrari υπάρχει μία διαφορά που φτάνει το 75%. Συγκεκριμένα, παράγει πάνω από 800 kg κάθετου φορτίου και τo εν λόγω downforce πετυχαίνεται κοντά στα 300 km/h. Αντίστοιχο όσο μία αγωνιστικής Ferrari GT!