Η Ferrari στηρίζει τη Modena στη μάχη κατά του κορονωϊού


Σε απάντηση στην κρίση από την πανδημία του COVID-19, η Ferrari συμφώνησε να δωρίσει το σύνολο ή μέρος της ετήσιας αποζημίωσής που παρέχει στους managers της για τη θωράκιση των τοπικών κοινοτήτων Maranello, Fiorano και Formigine.

  • 20/4/2020

Η βοήθεια περιλαμβάνει την αγορά κιτ διάγνωσης COVID-19 και διαγνωστικού εξοπλισμού για την Πολυκλινική της Modena και τα νοσοκομεία Baggiovara και Sassuolo. Τα test παρέχουν γρήγορα αποτελέσματα (σε 4 έως 8 ώρες) και συμβάλλουν στον έλεγχο και την πρόληψη της μετάδοσης για το μέλλον. Επίσης θα διαθέσει ένα ασθενοφόρο για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων της Modena και του Maranello. H Ferrari όμως υποστηρίζει και την αγορά υπολογιστών για τα τοπικά σχολεία.

Οι φορητοί υπολογιστές, τα tablet και τα φορητά μόντεμ θα επιτρέψουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις τρεις πόλεις να παρέχει αποτελεσματική διαχείριση και συμμετοχή σε διαδικτυακά μαθήματα που έχουν γίνει η κύρια μορφή εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της κρίσης. Όλος ο εξοπλισμός πληροφορικής θα παραμείνει μετά την κρίση στα σχολεία. Ακόμη η Ferrari θα φροντίσει για αγορά και διανομή τροφίμων στο Maranello σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περαιτέρω πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Το συνολικό κεφάλαιο αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari που δεσμεύτηκαν να διαθέσουν τους μισθούς τους από τον Απρίλιο έως το τέλος του έτους, με τους managers να δωρίζουν το 25% των μισθών τους για την ίδια περίοδο.