Η Ferrari τα βάζει με φιλανθρωπική οργάνωση για ένα όνομα


Η Ferrari βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με μία φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Purosangue, το ίδιο δηλαδή που θέλει να δώσει στο επερχόμενο SUV της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/2/2020

Για δύο πράγματα είναι κυρίως γνωστή η Ferrari. Πρώτα για τα αυτοκίνητά της. Και μετά από αυτό για τον εξαντλητικό τρόπο με τον οποίο διαφυλάσσει τα συμφέροντά της, έτσι ώστε να έχουμε φθάσει σήμερα να την θεωρούμε το πιο ισχυρό brandname στον κόσμο.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα μάλλον έχουν πάρει μια άλλη τροπή, καθώς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μία φιλανθρωπική οργάνωση. Και διακύβευμα το όνομα του επερχόμενου SUV της.

Σε δημοσίευμα των Financial Times, φέρεται η Ferrari να έχει οδηγήσει στα δικαστήρια μία φιλανθρωπική οργάνωση για την χρήση του ονόματος Purosangue, που σημαίνει "καθαρόαιμο" ή κατά μία έννοια "καθαρό αίμα". Το όνομα αυτό επέλεξε η συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως εναντίον του ντόπινγκ.

Εκτός από το έργο του για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, το ίδρυμα έχει δημιουργήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης για δρομείς στην Κένυα και χρηματοδοτεί ελέγχους υγείας για τους ηλικιωμένους.  Το συγκεκριμένο ίδρυμα υποστηρίζει ότι έχει κατοχυρώσει το συγκεκριμένο όνομα και ως εμπορικό σήμα για ρούχα και άλλα προϊόντα από το 2013.

Το ίδρυμα προσπάθησε να έρθει σε κάποια συμφωνία με την Ferrari αλλά οι Ιταλοί ήταν ανένδοτοι, και απαγορεύτηκε η χρήση του σήματος στην Ευρώπη. Η Ferrari υποστηρίζει ότι το ίδρυμα δεν χρησιμοποιούσε επαρκώς το σήμα, το οποίο δεν χρησιμοποιούσε εντατικά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι δικηγόροι του ιδρύματος μιλούν για μία υπόθεση Δαβίδ και Γολιάθ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το ίδρυμα όχι μόνο δεν είχε ατονήσει την δραστηριότητά του αλλά είχε υπογράψει και συνεργασία με την Adidas για παραγωγή αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων.

Η υπόθεση μεταξύ της Ferrari και του Porosangue Foundation θα εκδικαστεί στις 5 Μαρτίου στην Μπολόνια. Και κάτι μας λέει ότι θα κλείσει και με τα δύο μέρη κερδισμένα. Την μεν Ferrari με το όνομα κατοχυρωμένο για την δική της χρήση και τα μέλη του ιδρύματος (και βεβαίως, τους πάντα απαραίτητους δικηγόρους) με μερικά εκατομμύρια περισσότερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.