Η Ferrari θα ανανεώσει την Portofino που γίνεται πιο δυνατή αλλά και πιο οικονομική


Με λίγους περισσότερους ίππους και κυρίως ένα νέα αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις η Portofino ανανεώνεται σημαντικά

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FERRARI
  • 9/7/2020

Η Portofino είναι η εισαγωγική Ferrari αλλά αυτό δεν την εμποδίζει διόλου στο να γίνει ακόμα πιο ισχυρή αλλά και οικονομική στα πλαίσια της αναβάθμισης του κινητήρα της. Η ανανεωμένη εκδοχή της Portofino ονομάζεται F164 BCB, όπου F164 ο εσωτερικό κωδικός του συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ το BCB είναι άγνωστό, τουλάχιστον για μας, το τι σημαίνει.

Έτσι λοιπόν ο V8 των 3,9 lt θα ανέβει από εδώ και στο εξής από τα 600 PS στα 620, ενώ θα συνδυάζεται πλέον και με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που θα αντικαταστήσει το υπάρχον των επτά. Οι αλλαγές αυτές πάντως δεν ξενίζουν, ενώ οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν πως οι συγκεκριμένες προδιαγραφές είναι ίδιες με αυτές της Roma. Με την οποία η Portofino έχει πολλά κοινά.

Η αλλαγή πάντως του αυτόματου κιβωτίου και η ύπαρξη μιας σχέσης παραπάνω έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία καυσίμου της Portofino. Που στην τελευταία της εκδοχή θα έχει και μια επανασχεδιασμένη μάσκα. Άλλωστε η Portofino είχε παρουσιαστεί το 2017 οπότε μια ανανέωσή της ήταν επιβεβλημένη.

Η εμφάνιση της ανανεωμένης Portofino δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί το πότε θα γίνει, όμως λογικά δεν πρόκειται να αργήσει και ιδιαίτερα.