Η Ferrari θα μεγαλώσει την γκάμα της


Η Ιταλική εταιρία σκοπεύει να προσθέσει αρκετά νέα μοντέλα, χωρίς όμως να κυνηγά την Porsche σε απόλυτους αριθμούς πωλήσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/8/2019

Νέος αέρας φαίνεται να φυσά στην Ferrari με την φημισμένη ιταλική εταιρία να φαίνεται αποφασισμένη να αφήσει πίσω τον ρόλο ενός ειδικού κατασκευαστή και να ανοίξει τα φτερά της σε νέο και μεγαλύτερο πελατολόγιο.

Στην συγκέντρωση που έγινε στο Peeble Beach στην Καλιφόρνια, ο πρόεδρος του γκρουπ FCA John Elkan δήλωσε με έμφαση ότι η εταιρία θα επεκτείνει την γκάμα της σε περισσότερα πιο φιλικά στην καθημερινή χρήση μοντέλα. Κάτι που όμως δεν σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πιάσει την Porsche σε επίπεδο πωλήσεων (η γερμανική εταιρία ξεπερνά τις 250.000 μονάδες ετησίως), μιας και αυτό θα άλλαζε εντελώς τον χαρακτήρα της Ferrari.

O Εlkan στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε επίσης ότι η Fiat είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση για συνεργασία, κάτι που για πολλούς σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα δίοδος επικοινωνίας με την Renault και το ενδεχόμενο συνένωσής τους.

Σε ότι αφορά πάντως την Ferrari, εκτός από το επερχόμενο SUV, το σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώσει την γκάμα των GT, ιδίως μετά την τεράστια επιτυχία της Portofino. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Elkan η εταιρία θα παρουσιάσει ένα νέο GT μέσα στο Νοέμβριο, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι το 2022 τα GT θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των πωλήσεων της Ferrari από το 32% που είναι σήμερα.

Με όλες αυτές τις κινήσεις η Ferrari σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδά της στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022 από τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2017.