Η Ferrari θα ζητήσει επανεξέταση της ποινής του Vettel


Σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται η Ferrari δήλωσε ότι θα ζητήσει επανεξέταση της ποινής του Vettel για το περιστατικό με τον Hamilton στο Καναδικό Grand Prix.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/6/2019

Οι υπεύθυνοι της Ιταλικής ομάδας το σκέφτονταν αρκετά το τελευταίο διάστημα, και τελικά αποφάσισαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους προς την FIA ώστε να επανεξεταστεί η ποινή του Vettel στον Grand Prix του Κanad;a.

Tα πέντε δευτερόλεπτα ποινής που στέρησαν τη νίκη από τον Vettel (που πάντως τερμάτισε πρώτος) συζητήθηκαν όσο κανένα άλλο περιστατικό τα τελευταία χρόνια στην Formula 1, με δεκάδες διαφορετικές απόψεις για το αν ήταν σωστό ή λάθος. 

Η Ferrari είχε ενημερώσει τη FIA για την πρόθεσή της να προσφύγει, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει. Πάντως μέσα στους κανονισμούς της FIA αφήνεται ένα "παραθυράκι" για όποιον τελικά ξανασκεφτεί και τελικά αλλάξει γνώμη.

Στο άρθρο 14, που έχει τίτλο "Δικαίωμα Επανεξέτασης" παρέχεται η δυνατότητα εάν ανακαλυφθεί ένα νέο σημαντικό στοιχείο το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο πριν, να ζητηθεί η επανεξέταση της υπόθεσης και η αναθεώρηση της απόφασης.

Οι αγωνοδίκες θα πρέπει να ορίσουν ημερομηνία στην οποία θα κληθούν να ερευνήσουν το θέμα υπό τα νέα δεδομένα και των σημαντικών στοιχείων που έχουν προκύψει. Αυτό που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ποια είναι αυτά τα τόσο σημαντικά στοιχεία που έχει στα χέρια της η Ferrari ώστε να δικαιολογούν την επανεξέταση.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι λόγω της ευαισθησίας του θέματος δεν θα δοθούν λεπτομέρειες. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων μιας υπόθεσης που χωρίς αμφιβολία θα σημαδέψει το φετινό πρωτάθλημα.