H Ford έφτιαξε αναπνευστήρες κατά του κορονοϊου με ανεμιστήρες από... αεριζόμενα καθίσματα!


Μια έξυπνη λύση για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας στους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης μετά την πανδημία του COVID-19 εξήγγειλε η Ford η οποία συνεργάζεται με την 3M για την κατασκευή αναπνευστικών μηχανών καθαρισμού αέρα, ως μέρος της αντίδρασής της στην πανδημία COVID-19. 

  • 25/3/2020

Αυτοί οι αναπνευστήρες αποκαλούνται συχνά μάσκες θετικής πίεσης καθώς παίρνουν τον μολυσμένο αέρα, τον τραβούν μέσα από ένα φίλτρο και στη συνέχεια σπρώχνουν τον αέρα στη σφραγισμένη μάσκα χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα. Η Ford θα βοηθήσει με την παροχή για την κατασκευή των αναπνευστήρων. Τα πρώτα σκίτσα  που κυκλοφόρησε η Ford περιλαμβάνουν φίλτρα 3Μ που αντλούν αέρα σε έναν ανεμιστήρα ο οποίος  στη συνέχεια ωθείται μέσω ενός σωλήνα μέχρι μια μάσκα που είναι σφραγισμένη στο πρόσωπο του χρήστη.

Ο κινητήρας του ανεμιστήρα προέρχεται από το σύστημα αεριζόμενων καθισμάτων του pick-up Ford  F-150. Αυτοί οι κινητήρες είναι συμπαγείς και λειτουργούν σε τάση 12 βολτ. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μια μπαταρία καθιστώντας τις μάσκες απόλυτα φορητές. Οι κινητήρες αυτοί μπορεί να μην φαίνονται σωστοί, όμως  ταιριάζουν πολύ καλά στους φυσητήρες που συνήθως υπάρχουν σε αυτούς τους τύπους αναπνευστήρων σε επίπεδο παροχής αέρα. Η Ford σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες ηλεκτρικών εργαλείων για τη λειτουργία των αναπνευστήρων. Με βάση τα σκίτσα τους, μοιάζει να χρησιμοποιούν κάτι παρόμοιο με το Dewalt DC9071 12 βολτ η οποία μπορεί να διαρκεί μέχρι και 10 ώρες.

Το πιο σημαντικό  είναι ότι τα περισσότερα από τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση αυτών των αναπνευστήρων είναι διαθέσιμα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες. Οι κινητήρες των ανεμιστήρων  των καθισμάτων μπορούν να διατεθούν άμεσα από τη Ford αλλά και από άλλους κατασκευαστές ενώ μπορούν να κατασκευαστούν  περισσότεροι από τους προμηθευτές τους, αν χρειαστεί. Οι μπαταρίες τρυπανιών της Dewalt από την άλλη χρησιμοποιούν μια τυποποιημένη διεπαφή και είναι διαθέσιμες από τους κατασκευαστές του αρχικού εξοπλισμού καθώς και από πολλές πηγές aftermarket.

Οι μάσκες θα απαιτήσουν κάποια εργασία, αλλά η Ford έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το Advanced Manufacturing Center στο Redford του Michigan για να παράγει ασπίδες προσώπου που κατασκευάζονται από εκτυπωτές 3D. Η Ford έχει ήδη αρχίσει να παραδίδει ασπίδες προσώπου και απομένει να γίνει πρόοδος στο μέτωπο του αναπνευστήρα από  την 3Μ για να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό και να αυξήσουν την παραγωγή τους.