Η Ford επενδύει 29 δισ. δολάρια στην ηλεκτροκίνηση


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ford πρόκειται να επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση εντός της επόμενης πενταετίας και να δημιουργήσει νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/2/2021

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τής Ford για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, έγινε γνωστό ότι η «Μπλε Οβάλ» πρόκειται να επενδύσει συνολικά 29 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 24,1 δισεκατομμύρια ευρώ), ως το 2025 για την ανάπτυξη τεχνολογίας και τη δημιουργία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, όπως και οχημάτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με τη Ford, από αυτά, τα 22 δισ. δολάρια (περίπου 18,26 δισεκατομμύρια ευρώ) θα δοθούν για την εξέλιξη και κατασκευή καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τα υπόλοιπα επτά δισ. δολάρια (περίπου 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ) για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. 

Όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία χρόνια η Ford έχει επενδύσει ήδη 10 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 8,3 δισ. ευρώ) για την εξέλιξη και παραγωγή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Για το 2022 έχει προαναγγείλει και την παρουσίαση της αντίστοιχης έκδοσης του νέου F-150 το οποίο είναι ένα εμβληματικό pickup όχημα για τους Αμερικανούς και την εταιρεία.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να έχει στη γκάμα περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα αντί αυτών με θερμικούς κινητήρες. Για τα τελευταία, προβλέπεται ότι θα διαθέτουν υποχρεωτικά είτε ήπιο υβριδικό σύστημα είτε θα είναι Plug-in Hybrid.

Διαβάστε, επίσης: Νέο Ford Puma Ecoboost Hybrid: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο maximum!