H Ford ετοιμάζει pickup πιο μικρό από το Ranger


Η πλατφόρμα του καινούργιου Focus θα χρησιμοποιηθεί σα βάση και για ένα νέο ημιφορτηγό, πιο μικρό από το Ranger.

  • 14/12/2018

Μετά τα SUV η άλλη κατηγορία αυτοκινήτων που διευρύνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια είναι αυτή των pickup. Τόσο με την είσοδο και κατασκευαστών που μέχρι πρότινος δεν μετείχαν, όπως η Mercedes, όσο και με την επέκταση και σε άλλες κατηγορίες μεγέθους πέρα από τις καθιερωμένες.

Έτσι λοιπόν και στα πλαίσια αυτής της γενικής τάσης, η Ford θα προχωρήσει στην παρουσίαση ενός νέου pickup που θα είναι μικρότερο από το γνωστό και παραδοσιακό για τη μάρκα Ranger. Και το οποίο θα έχει μάλλον μια πιο έντονη lifestyle προσέγγιση και πιο αστικό χαρακτήρα.

Η βάση του νέου pickup θα είναι η πλατφόρμα του καινούργιου Focus. Πράγμα που επιπρόσθετα σημαίνει πως οι κινητήρες θα είναι αποκλειστικά τετρακύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου -οι πρώτοι θα είναι είτε ατμοσφαιρικοί είτε turbo- και τοποθετημένοι εγκάρσια.

Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα υπάρχουν τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ σε ότι αφορά την ονομασία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Courier που έχει συνδεθεί με τη Ford. Το νέο pickup αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2021 ενώ οι βασικές του αγορές αναμένεται να είναι η Νότιος Αμερική, η Αυστραλία και η Νότιος Αφρική. Δεν αποκλείεται πάντως κάποια στιγμή να το δούμε και στην Ευρώπη.