Η Ford Ευρώπης αυξάνει την παραγωγή του νέου Kuga


...για να ικανοποιήσει τη ζήτηση

  • 10/4/2013

Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του νέου Ford Kuga κατά 10% ή 8.000 μονάδες φέτος θέλοντας να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση.

Η εταιρεία, η οποία αυξάνει την παραγωγή στο Ισπανικό εργοστάσιό της στη Βαλένθια δήλωσε ότι σκοπεύει να φτάσει την ετήσια παραγωγή του Kuga στις 100.000 μονάδες φέτος στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Το Kuga κατασκευάζεται επίσης στην Ελαμπούγκα της Ρωσίας.

Το νέο Kuga ξεκίνησε δυναμικά με λανσαρίσματα στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές της χρονιάς. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 27% από πέρσι το Φεβρουάριο. (Οι πωλήσεις Μαρτίου δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα).  Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπου το μοντέλο κυκλοφορεί με την ονομασία Escape, αυξήθηκαν κατά 28% από πέρσι το Μάρτιο, σημειώνοντας ρεκόρ μήνα όλων των εποχών. Επίσης παρουσίασαν αύξηση 25% το πρώτο τρίμηνο του 2013 συγκριτικά με το 2012.

Από πλευράς πελατών υπήρξαν πολύ θετικά σχόλια ως προς την κατανάλωση, τους χώρους, την οδική συμπεριφορά και τις έξυπνες τεχνολογίες όπως η hands-free πίσω πόρτα που ανοίγει με μια κίνηση του ποδιού. Αξιοσημείωτη είναι και η βαθμολογία πέντε αστέρων Euro NCAP.

«Το νέο Kuga είναι εξυπνότερο και εφοδιάζεται με μία πλήρη γκάμα τεχνολογιών, όπως η hands-free πίσω πόρτα - για πρώτη φορά στην κατηγορία – ενώ σηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του παγκοσμίου συστήματος Intelligent All-Wheel Drive της Ford» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Αυτή η σημαντική αύξηση της παραγωγής είναι ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα  στην επέκταση των SUV με επικεφαλής το νέο Kuga και εκμεταλλεύεται την παράδοση της Ford στα μοντέλα SUV στη Β. Αμερική προκειμένου να φέρει στην Ευρώπη το νέο EcoSport, και αργότερα το Ford Edge».

Η Ford εκτιμά ότι θα πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο SUV στην Ευρώπη την επόμενη εξαετία με τα SUV να ξεπερνούν το 10% επί των συνολικών πωλήσεων Ford στην περιοχή μέχρι το 2016. Το νέο EcoSport θα λανσαριστεί στα τέλη του 2013, και θα ακολουθήσει η νέα γενιά Ford Edge, ένα μεγαλύτερο και πιο πολυτελές SUV στην Αμερική και σε άλλες αγορές.

Το νέο Ford Kuga πέτυχε συνολικό σκορ προστασίας στο Euro NCAP 88%, το υψηλότερο όλων των εποχών για μεσαίο SUV, και κατέκτησε μία διάκριση Euro NCAP Advanced για το σύστημα Ford SYNC with Emergency Assistance που καλεί τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης στην τοπική γλώσσα της περιοχής μετά από ένα ατύχημα.

Το νέο Kuga εφοδιάζεται με ποικίλες τεχνολογίες όπως Hands-Free Tailgate, Active Park Assist, Blind Spot Information System, Active City Stop, Lane Keeping Aid, Lane Keeping Alert, Auto High Beam, Driver Alert, Traffic Sign Recognition και Intelligent All-Wheel Drive που επαναξιολογεί προληπτικά τις συνθήκες 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού, αναπροσαρμόζοντας την κατανομή ισχύος ώστε να πετύχει το καλύτερο μίγμα οδικής συμπεριφοράς και ελκτικής πρόσφυσης.

Το νέο Kuga προσφέρει επίσης εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση χάρη στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου των κινητήρων, οι οποίοι για πρώτη φορά υιοθετούν τεχνολογία EcoBoost. Η κατανάλωση του βενζινοκινητήρα έχει μειωθεί κατά 25% και του diesel αντίστοιχα κατά 10%.