H Ford έχει έτοιμο το ολοκαίνουργιο SYNC 4


H αμερικανική εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα γενιά πολυμέσων που θα διαδεχτεί την SYNC 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ford το νέο σύστημα συνδεσιμότητας και υποστήριξης πολυμέσων θα θέσει νέα δεδομένα στον χώρο των infotainment αφού θα έχει διπλάσια υπολογιστική ισχύ από αυτό που αντικαθιστά. Έτσι, διάφορες λειτουργίες όπως η πλοήγηση, η αναπαραγωγή μουσικών αρχείων και η σύνδεση smartphone θα είναι ευκολότερη και πιο γρήγορο από κάθε άλλη φορά.

Επίσης θα υποστηρίζονται νέες υπηρεσίες δεδομένων και εξυπηρέτησης σε πραγματικό χρόνο και από απομακρυσμένους διακομιστές (cloud). Το SYNC 4 θα υποστηρίζει έξυπνο και προηγμένο φωνητικό έλεγχο με αναζήτηση στο διαδίκτυο ώστε οι επιβάτες να έχουν άμεση και γρήγορη ενημέρωση σχετικά π.χ. με την αναζήτηση ενός εστιατορίου ή ενός σημείου φόρτισης για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Το SYNC 4 θα συνδυάζεται με νέες οθόνες αφής που θα ξεκινούν από τις 8 και θα φτάνουν έως τις 15,5 in. Εννοείται πως θα υπάρχει πλήρης συνδεσιμότητα και συμβατότητα με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας Apple CarPlay, Android Auto και SYNC AppLink.

"Όποια και αν είναι η διάσταση της οθόνης που θα επιλέξουν οι πελάτες της Ford, θα έχουν μια εξατομικευμένη και μοναδική εμπειρία για το αυτοκίνητό τους", δήλωσε ο Gary Jablonski, επικεφαλής ειδικός για την τεχνολογία SYNC της Ford Motor Company. "Το SYNC 4 θέτει τις οθόνες υψηλής ευκρίνειας να λειτουργούν όχι μόνο προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευκρίνεια και διευκολύνοντας την οδήγηση με νέες δυνατότητες και λειτουργίες".