Η Ford έχει το βλέμμα στην επόμενη Mustang


Η νέα γενιά θα διατηρήσει το σπορ DNA της και ενδεχομένως να δούμε τόσο μία τετρακίνητη όσο και μια υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/8/2018

Στην πιο πρόσφατη εκδοχή της η ανανεωμένη Mustang διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά όταν ήδη το αμερικανικό muscle car έχει δημιουργήσει μια έντονη παρουσία μέσα από της εκδόσεις GT500 και GT350. Πάντως στην Ford βλέπουν την επόμενη για το πιο διάσημο μοντέλο τους και αυτό ίσως να διευρύνει στο μέλλον από την κλασική συνταγή του δυνατού απλού κινητήρα μπροστά και της κίνησης πίσω.

Ήδη υπάρχουν φήμες πως στην μπλε οβάλ εταιρία θέλουν να λανσάρουν το 2021 τη νέα γενιά που θα έχει μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα και μια τετρακίνητη top έκδοση. Μάλιστα αυτή η έκδοση θα είχε μεγάλο αμερικανικό ενδιαφέρον και θα πετούσε το γάντι στο Dodge Challenger GT.

Φυσικά θα υπάρχουν και οι πισωκίνητες εκδοχές διότι μία γνήσια Mustang πρέπει να «κλωτσάει». Έστω και αν δούμε τη νέα γενιά και με υβριδική τεχνολογία ώστε να μπορεί να κατεβάσει την εκπομπή ρύπων σε χαμηλά επίπεδα, όπως αναφέρει το Automotive News. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ford έχει ήδη ανακοινώσει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV με την ονομασία Mach1 που θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από την Mustang.