Η Ford φρεσκάρει τα πολυμορφικά S-Max και Galaxy


Ανανεωμένα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα επιστρέφουν τα Ford S-Max και Galaxy, τα οποία προσφέρονται μεταξύ άλλων και σε εκδόσεις Vignale.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2019

Τα Ford S-Max και Galaxy συνεχίζουν την εμπορική πορεία τους στην ευρωπαϊκή αγορά, παραμένοντας εξαιρετικά δημοφιλή στην κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων.

Ως εκ τούτου η απόφαση της Ford να επικαιροποιήσει τις προδιαγραφές τους φαντάζει απολύτως λογική, την ίδια στιγμή μάλιστα που τα μικρότερα C-MAX και Grand C-MAX έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τη μάχη.

Πέρα από τις διακριτικές παρεμβάσεις στις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος, οι οποίες κατά κύριο λόγο προκύπτουν χάριν της πολυτέλειας που πρεσβεύουν οι εκδόσεις Vignale, το πολυφορφικά Ford έχουν να επιδείξουν και ουσιαστικότερες αναβαθμίσεις εξοπλιστικές αναβαθμίσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τα τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με ρύθμιση 18 κατευθύνσεων, λειτουργία μασάζ και πιστοποίηση AGR, όπως και το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 και η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect.

Ανάλογα με την έκδοση, προσφέρεται επίσης και ενεργό cruise control με λειτουργία Auto Stop & Go, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια σε μονότονες συνθήκες κίνησης.

Το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των ισχυρότερων εκδόσεων (190 και 240 ίππων), ενώ προσφέρεται προαιρετικά στη βασική διαμόρφωση των 150 ίππων.    Τόσο το Ford S-MAX όσο και το μεγαλύτερο διαστάσεων Galaxy, προσφέρονται με κινητήρες diesel χωρητικότητας δύο λίτρων, η απόδοση των οποίων φτάνει έως τους 240 ίππους

.