Η Ford γιορτάζει την παραγωγή 7 εκατομμυρίων Transit Van


Το 2014 θα πωλείται σε 118 αγορές παγκοσμίως. Στόχος ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων 400.000 μέχρι το 2016.

  • 21/6/2013

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε την παραγωγή του 7.000.000ού  Transit, του δημοφιλούς επαγγελματικού van που λανσαρίστηκε το 1965 στην Ευρώπη και τώρα επεκτείνεται σε 118 αγορές  σε έξι ηπείρους.

Στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, επτά εκατομμύρια Transit θα κάλυπταν την απόσταση ‘Λονδίνο – Σύδνεϋ’ δύο φορές.

Το ορόσημο γιορτάστηκε σήμερα στα επίσημα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου συναρμολόγησης του Transit στο Nanchang της Κίνας, όπου παρευρέθηκε ο Alan Mulally, President & CEO της Ford. Η Μονάδα της Jiangling Xiaolan είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων από το στρατηγικό εταίρο της Ford, Jiangling Motors Corp (JMC) και κατασκευάζει οχήματα μάρκας JMC και Ford για την αναπτυσσόμενη Κινεζική αγορά.

«Το Ford Transit παίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπική και επαγγελματική εκατομμυρίων ανθρώπων» δήλωσε ο Mulally. «Από τη μεταφορά εργαζομένων στα εργοτάξιο μέχρι την παράδοση σημαντικών πακέτων ή ακόμα και την άμεση διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα Ford Transit για τις καθημερινές τους δραστηριότητες».

Έχοντας λανσαριστεί τη χρονιά που ο πρώτος άνθρωπος περπάτησε στο διάστημα, το  Transit είχε άμεση απήχηση, υποστηρίζοντας πρακτικά τις ακμάζουσες οικονομίες της Ευρώπης. Από τότε, η Ford έχει δημιουργήσει μία τεράστια γκάμα αμαξωμάτων και εκδόσεων: από το parcel van, μέχρι ανατρεπόμενα φορτηγά και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campers) καθώς και τολμηρά μοναδικά μοντέλα όπως τα Supervan με κινητήρα Cosworth V8.

Το νέο Transit 2t που προγραμματίζεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2014 θα πλαισιώσει μία ανασχεδιασμένη και διευρυμένη γκάμα μοντέλων για την Ευρώπη που περιλαμβάνει τα Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier.

Η παραγωγή του Transit επιταχύνθηκε και αφού ξεπέρασε τις πωλήσεις του ενός εκατομμυρίου οχημάτων το 1976, πέτυχε τα επόμενα ορόσημα το 1985, 1994, 2000, 2005 και 2010.

Το Transit έχει λανσάρει επίσης μία σειρά τεχνολογικών καινοτομιών για επαγγελματικά οχήματα που συμβάλλουν στη βελτίωση των επιδόσεων, της άνεσης και της ασφάλειας, με στοιχεία όπως πλαϊνές πόρτες φόρτωσης, προβολείς αλογόνου και ελαστικά ράντιαλ καθώς και κινητήρες diesel άμεσου ψεκασμού, κλειδαριές ασφαλείας και στάνταρ ABS.

«Το Ford Transit συνεχίζει να καινοτομεί, βοηθώντας τους πελάτες να μεταφέρουν περισσότερα αγαθά, να μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους και να φτάνουν με αξιοπιστία και ασφάλεια στον προορισμό τους» συνέχισε ο Mulally.

Η παραγωγή του Transit επεκτάθηκε για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης το 1997 με νέες εγκαταστάσεις στο  Nanchang, Κίνα και στο Hai Duong, Βιετνάμ. Το νέο εργοστάσιο της Jiangling Xiaolan υπερδιπλασιάζει την ετήσια δυναμικότητα παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων της JMC στις 545.000 από τις 245.000 μονάδες. Η JMC, που κατασκευάζει το Ford Transit για τη Κινεζική αγορά, είναι 30% ιδιοκτησία της Ford.

Η παγκόσμια επέκταση της παραγωγής και των πωλήσεων του Transit θα κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στα μέσα του 2014 όταν το νέο Transit κυκλοφορήσει στη Β. Αμερική για πρώτη φορά. Το Transit Β. Αμερικής θα κατασκευάζεται στο Kansas City, Mo.

Συνολικά, η Ford εκτιμά ότι θα πουλά πάνω από 400.000 Transit 1t και 2t κάθε χρόνο μέχρι το 2016, που αντιστοιχεί με τη πώληση ενός οχήματος κάθε 80 δευτερόλεπτα.

Το νέο Ford Transit 2 προγραμματίζεται να λανσαριστεί την άνοιξη του 2014 προσφέροντας ένα νέο επίπεδο ικανοτήτων και ευελιξίας στην αγορά των μεσαίων επαγγελματικών van, με μία ολοκληρωμένη γκάμα αμαξωμάτων και εκδόσεων που θα προσφέρουν κορυφαία ικανότητα στη μεταφορά φορτίων και χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας με υποδειγματική αντοχή.

Στην Ευρώπη, τα Transit 2t και Transit Custom 1t είναι τα πρώτα μία μεταμορφωμένη και εκτεταμένη γκάμα τεσσάρων νέων μοντέλων Transit που θα κυκλοφορήσουν μέχρι τα μέσα του 2014. Μεταξύ αυτών είναι το νέο Transit Connect με ωφέλιμα φορτία 550-1000 kg, και το μικρό νέο Transit Courier με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 660 kg.

«Το Ford Transit έχει εξαιρετική κληρονομιά και ακόμα πιο λαμπρό μέλλον» σχολίασε ο Mulally. «Ξεπερνώντας το απίστευτο ορόσημο των επτά εκατομμυρίων, ευελπιστούμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες να προωθήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες με ένα Transit».