Η Ford ξεκινά την εξηλεκτρισμό των μοντέλων της


Η Ford εναρμονίζεται με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις και προγραμματίζει την παρουσίαση plug-in υβριδικών εκδόσεων για γνωστά μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/5/2018

Το 2018 για την Ford έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα καλά, με σημαντικές αυξήσεις τόσο στο τζίρο (αύξηση κατά 7% στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια) όσο και στα κέρδη (+9%, στα 1,7 δις δολάρια), ενώ η εταιρεία σχεδιάζει φυσικά τα επόμενα βήματά της.

Τα οποία περιλαμβάνουν τον εξηλεκτρισμό πολλών από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της. μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το διαχρονικό best seller της στις ΗΠΑ, το F-150, το Escape αλλά και το πολυαναμενόμενο Bronco, το στυλ του οποίου θα θυμίζει το διάσημο πρόγονό του. Παράλληλα το ίδιο θα γίνει και για το Kuga (Escape στις ΗΠΑ), αλλά και για τη Mustang, που διαγράφει μια εξαιρετική πορεία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο εξηλεκτρισμός θα γίνει με τη χρήση plug-in υβριδικών συστημάτων πρόωσης και ένας από τους λόγους που αυτό επιβάλλεται είναι η ανάγκη για μείωσης της μέσης κατανάλωσης -κατά συνέπεια και των εκπομπών ρύπων- της γκάμας της.

Παράλληλα η Ford προγραμματίζει να παρουσιάσει και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Η αρχή αναμένεται να γίνει το 2020, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 16 έως το 2022.