Η Ford μήνυσε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου της επειδή το... πούλησε


Η μεταπώληση ενός από τα Ford GT έχει δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο στις ΗΠΑ και μεγάλα προβλήματα στον ιδιοκτήτη του που θέλησε να κερδοσκοπήσει. 

  • 2/12/2017


Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει στον αυτοκινητικό πλανήτη των ΗΠΑ καθώς η Ford μήνυσε ένα γνωστό αστέρι της πάλης επειδή πούλησε το Ford GT που είχε αγοράσει πριν λίγο καιρό. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ford θα κατασκευάσει μόλις 1.000 μονάδες από το κορυφαίο supercar της, το οποίο έδωσε σε πολύ συγεκριμένους πελάτες της, και κάτω από πολύ ειδικές συμφωνίες.

Μία από αυτές τις συμφωνίες ήταν ότι ο πελάτης δεν θα μπορούσε να πωλήσει το αυτοκίνητο πριν την παρέλευση δύο ετών από την ημερομηνία αγοράς του. Ο λόγος που έμπαινε αυτός ο όρος ήταν για να αποφύγει η εταιρία τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που ανθούν σε τέτοιες περιπτώσεις με άλλα supercars (πολύ πρόσφατα βγήκε προς πώληση μία ολοκαίνουργια Bugatti Veyron με τον πωλητή να ζητά καπέλο 1,5 εκατομμύριο δολάρια!).

Ο John Cena πάντως, ένας από τους πιο διάσημους αθλητές της πάλης τύπου WWE ήταν από τους λίγους εκλεκτούς που μετά από έλεγχο και την Ιερά Εξέταση της Ford κατάφερε να αποκτήσει ένα GT. Το αυτοκίνητο το παρέλαβε στις αρχές του 2017 και μάλιστα βγήκε στο διαδίκτυο και το πανηγύρισε δεόντως.

Όμως μετά από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι τελικά το πούλησε αποκτώντας ένα αξιοσέβαστο «καπέλο» από κάποιον που προφανώς ήθελε απεγνωσμένα ένα τέτοιο αυτοκίνητο αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να μπει στην λίστα των εκλεκτών της Ford.

H Ford τώρα τον κατηγορεί ότι παρέβηκε την συμφωνία, και απέσπασε μεγάλο κέρδος με άδικο τρόπο. Επίσης τον κατηγορεί ότι πλήττει το κύρος της ως εταιρίας και την αξία του αυτοκινήτου της. Αν και ο Cena ζήτησε δημόσια συγνώμη, δέχθηκε την πρόταση της Ford να αγοράσει πίσω το GT. Όμως τελικά δεν προχώρησε αυτή η συμφωνία, και έτσι η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια, με την Ford να θέλει με αυτόν τον τρόπο να προλάβει και όλους όσους ζήλεψαν την πράξη του Cena και θα ήθελαν να βγάλουν χωρίς κόπο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.