Η Ford παρουσιάζει το GT Alan Mann Heritage Edition


Οι Αμερικανοί, με τη νέα «Heritage Edition» πρόταση, τιμούν τα δύο αγωνιστικά πρωτότυπα GT40 της δεκαετίας του 60’ που αναπτύχθηκαν από τη βρετανική Alan Man Racing.

  • 10/2/2022

Όσο το Ford GT «περπατάει» την τελευταία χρονιά παραγωγής του, η αμερικανική εταιρεία πήρε την απόφαση να προσθέσει ακόμα μία πρόταση στην "Heritage Edition" τιμώντας την Alan Mann Racing καθώς και τα δύο αγωνιστικά πρωτότυπα GT40 που παρουσίασε τη δεκαετία του 60’. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της πρότασης, που φέρει την ονομασία «Ford GT Alan Mann», θα γίνουν στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Σικάγο που θα διεξαχθεί μεταξύ 12-21 Φεβρουαρίου.

H Alan Mann Racing ήταν μια βρετανική αγωνιστική ομάδα που χρησιμοποιούσε τα μοντέλα της Ford σε μια σειρά αγώνων όπως ήταν το 24 Hours of Le Mans και το Tour de France Automobile. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο αρχικά πρωτότυπα GT40, πάνω στα οποία πάτησε η νέα πρόταση, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε μεγάλες νίκες, ωστόσο η φιλοσοφία με την οποία κατασκευάστηκαν αποτέλεσε τη βάση για να αναπτυχθεί το GT Mk II το οποίο κυριάρχησε στο 24 Hours of Le Mans του 1966.

Η ειδική έκδοση που θα παρουσιαστεί φέτος, φέρει έναν εντυπωσιακό κόκκινο χρωματισμό με λευκές και χρυσές λεπτομέρειες, όπως ακριβώς και τα αρχικά μοντέλα. Χρυσές λεπτομέρειες υπάρχουν και στο εσωτερικό ενώ τα καθίσματα έχουν επενδυθεί με μαύρο Alcantara.

Το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος της πρότασης έχει επιτευχθεί με εκτεταμένη χρήση carbon ενώ αναφορικά με τον κινητήρα δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την αρχική πρόταση και συναντάμε έναν V-6 με διπλό turbo και χωρητικότητα 3.5 l. που αποδίδει 600 PS.  

Την ίδια στιγμή ο αριθμός «16» που κοσμεί το εξωτερικό προέρχεται από το «original» GT40. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση θα γίνουν γνωστές μετά την έναρξη της έκθεσης στο Σικάγο, ενώ ακούγεται πως οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.