H Ford σταματά να δέχεται νέες παραγγελίες για τα Focus και Fiesta


Μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα, ανάγκασαν την Ford να πατήσει "pause" στις νέες παραγγελίες των δύο δημοφιλών μοντέλων της. Ποιες είναι οι εναλλακτικές;

  • 21/7/2022

Αν είστε ένας από αυτούς που είχατε σκοπό το προσεχές διάστημα να προχωρήσετε στην αγορά του νέου Ford Focus ή Fiesta θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή αφού σύμφωνα με το Automotive News η εταιρεία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για την Ευρώπη, μέχρι να υπάρξει νέα ενημέρωση.

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσετε τη διαδικασία είναι να συμβιβαστείτε με κάποιο από τα προδιαμορφωμένα οχήματα που είναι ήδη διαθέσιμα. Επίσης μπορείτε να κοιτάξετε την επιλογή του Ford Puma για το οποίο ο ελληνικός εισαγωγέας εξασφάλισε πρόσφατα έναν σημαντικό αριθμό οχημάτων τα οποία είναι ετοιμοπαράδοτα.

Αυτή η εξέλιξη προφανώς και δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στο «μπλε οβάλ» αφού μιλάμε για δύο μοντέλα που οδηγούν την κούρσα των πωλήσεων στη γκάμα και φέρνουν ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρείας.

Τα εμπόδια που έχουν φέρει αυτή την καθυστέρηση είναι τα γνωστά που υπάρχουν με την εφοδιαστική αλυσίδα, την έλλειψη ημιαγωγών που δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους, ενώ η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη από τα lockdowns που γίνονται στην Κίνα προκειμένου να περιοριστούν τα κύματα της Covid-19 και της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκπροσώπους εργαζομένων της Ford η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου στην πόλη Saarlouis της Γερμανίας αναμένεται να πέσει από τις 195.000 μονάδες στις 117.000 για το 2022. Μάλιστα, η επαναφορά στα κανονικά επίπεδα δεν αναμένεται να έρθει ούτε το 2023, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για έναν αριθμό οχημάτων που στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει τις 143.000 μονάδες.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της Ford μιλώντας στο Automobilwoche ανέφερε πως η αυξημένη ζήτηση σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί έχουν εκτοξεύσει τους χρόνους παράδοσης έως και στους 12 μήνες μετά την παραγγελία.

Όλα τα παραπάνω οδήγησηα την Ford στο να σηκώσει... χειρόφρενο στις νέες παραγγελίες των Focus και Fiesta, μέχρι νεοτέρας, ώστε να μην εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερη η κατάσταση.