Η Ford θα κατασκευάσει περισσότερα από ένα EV με βάση το πλαίσιο MEB της Volkswagen


Η γκάμα των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της Ford είναι πολύ πιθανό να μην περιλαμβάνει μόνο ένα αλλά δύο μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/9/2019

H συνεργασία της Ford με τη Volkswagen και δεδομένη είναι και σε πολλούς τομείς εκτείνεται. Ένας από αυτούς είναι και η χρήση από την πρώτη στην Ευρώπη, καταρχήν, του πλαισίου MEB που ο όμιλος της δεύτερης έχει εξελίξει ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Μια κίνηση που οικονομικά θα αποδειχθεί επωφελής και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Προκειμένου όμως το δικό της όφελος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο η Ford εξετάζει μήπως προχωρήσει στην παραγωγή περισσοτέρων του ενός μοντέλων που θα χρησιμοποιούν σα βάση το MEB.

Χαρακτηριστικές ως προς αυτό είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ford Ευρώπης Stuart Rowley, ο οποίος είπε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt πως ένα και μόνο μοντέλο δεν έχει ουσιαστικό νόημα οικονομικά και πως θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν για ένα τυχόν δεύτερο.

Το αρχικό πλάνο της Ford είναι η εξέλιξη ενός νέου EV (Electric Vehicle) με τη χρήση του MEB. Η έναρξη της διάθεσής του έχει προγραμματιστεί για το 2023 ενώ η πρόβλεψη για τις πωλήσεις του είναι 600.000 μονάδες για ένα συνολικό χρονικό διάστημα έξι ετών.

Το πόσο θα επηρεαστεί το νούμερο αυτό από την προσθήκη ενός δεύτερου μοντέλου δεν είναι μεν προβλέψιμο, αλλά η επίδρασή του δύσκολα θα είναι αρνητική.