H Ford θα λανσάρει ένα πλήρες ηλεκτρικό crossover


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ford θα είναι έτοιμο το 2020 και θα έχει την ονομασία Mach 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/5/2018

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές έτσι και η Ford έχουν συμπεριλάβει στα πλάνα τους την αναγκαία κατά μία έννοια κατασκευή τουλάχιστον ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Ford διέθετε στην αγορά το προηγούμενης γενιάς ηλεκτρικό Focus που δεν είχε την αναμενόμενη εμπορικά ανταπόκριση.

Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και η αμερικανική εταιρία έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μία αισθητικά crossover εκδοχή της Mustang. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2 που χρησιμοποιείται στο νέο Focus και προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία CX430.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προκύψει θα έχει μία αυτονομία στα περίπου 450-500 km και από το 2020 θα πωλείται στην παγκόσμια αγορά. To Ford Mach 1 αναμένεται να πλασαριστεί κοντά στο νέο Kuga. Αξίζει να σημειωθεί πως το φθινόπωρο αναμένεται το facelift Mondeo με αναβαθμισμένους κινητήρες (και diesel).