H Ford θα λανσάρει μέχρι και plug-in υβριδικό Ranger!


Στα σκαριά βρίσκεται μια «πράσινη» έκδοση του Ranger που θα μπαίνει και στην πρίζα για να προσφέρει κίνηση μηδενικών ρύπων.

  • 26/2/2021

H Ford ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες πως από το 2026 όλα της τα μοντέλα θα έχουν μια plug-in υβριδική έκδοση με απώτερο στόχο μέχρι το 2030 να είναι όλα ηλεκτρικά.

Από αυτό το πλαίσιο δεν θα εξαιρεθεί η νέα γενιά του Ranger, η οποία μάλιστα θα δανείζει τα μηχανικά της μέρη για την παραγωγή ενός αντίστοιχου pickup από την Volkswagen και στο γενικότερο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών.

Έτσι, το νέο Ranger που θα λανσαριστεί κάπου μέσα στο 2022 θα έχει και μια PHEV έκδοση με το υβριδικό σύστημα να συνδυάζεται με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης που αποδίδει περίπου 370 άλογα και ροπή κοντά στα 700 Nm.

Ήδη έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες που να δείχνουν ένα Ranger με υποδοχή φόρτισης στο μπροστινό αριστερό φτερό. Φυσικά θα υπάρχει μια εξελιγμένη τετρακίνηση με την ισχύ να μεταφέρει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις.

Προς το παρόν το Ranger PHEV είναι σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αυστραλίας. Αλλά όλα δείχνουν πως θα το δούμε και στην Ευρώπη, ειδικότερα αφού η Ford έχει ήδη ανακοινώσει τα «ηλεκτρικά» της πλάνα. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε το Ranger θα είναι από τα πρώτα pick-up που θα μπαίνουν και στην πρίζα.