Η Ford θα παρουσιάσει στο μέλλον ηλεκτρικό μοντέλο με το όνομα Thunderbird;


H απόφαση της εταιρείας να χρησιμοποιήσει ένδοξα ονόματα από το παρελθόν είναι δεδομένη.

  • 25/1/2021

Το Thunderbird είναι ένα από τα θρυλικό ονόματα που περιλαμβάνει η λίστα των μοντέλων που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν η Ford. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1955 ως ένα μεγάλο, πολυτελές κάμπριο με δύο μόλις θέσεις, που έδειχνε ιδανικό για χαλαρές βόλτες σε παραλιακές λεωφόρους.

Παρά το μέγεθός του και το μεγάλο του κινητήρα είχε επιλεγεί και ως αγωνιστικό από κάποιους ιδιώτες, ενώ αλλάζοντας γενιές έμεινε στην παραγωγή μέχρι και το 1997. Στη συνέχεια επανεμφανίστηκε από το 2002 έως το 2005 με ένα ιδιαίτερα ρετρό στυλ, ενώ τώρα η Ford επανέρχεται.

«Κλείνοντας» το συγκεκριμένο όνομα στο Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών για μελλοντική χρήση σε «αυτοκίνητα με κινητήρα, πρωτότυπα αυτοκίνητα με κινητήρα, τετράτροχα αυτοκίνητα με κινητήρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αίτηση.

Το πιο πιθανό είναι πως το όνομα θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο της Ford. Κάτι που ο Jason Castriota, ο επικεφαλής της Ford για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το είχε δηλώσει, λέγοντας πως η εταιρεία θα καταφύγει στο βαριά, κλασικά ονόματα μοντέλων για τα EV που θα παρουσιάσει στην πορεία.

Η παρουσία της Mustang Mach-E και η επιτυχία της ονομασίας της αποτελεί μια πολύ καλή βάση για τη χρησιμοποίηση και άλλων κλασικών επωνυμιών, μιας και δεν μπορεί η επωνυμία Mustang να χρησιμοποιείται παντού.