Η Ford θεωρεί πως οι άνθρωποι θα υπάρχουν πάντα στη διαδικασία της παραγωγής


Τα ρομπότ θα γίνονται ολοένα και περισσότερα, αλλά σύμφωνα με τη Ford δεν θα αντικαταστήσουν πότε τον άνθρωπο 100%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 26/10/2020

Η αυτοματοποίηση σε μεγάλο βαθμό της παραγωγικής διαδικασίας των αυτοκινητοβιομηχανιών, θεωρείται σχεδόν τόσο σημαντική εξέλιξη όσο και η καθιέρωση της γραμμής παραγωγής από τη Ford το 1913, Που μείωσε κατά πολύ το χρόνο παραγωγής και έκανε τα αυτοκίνητά της, πιο συγκεκριμένα το Model T, προσιτά σε ένα πολύ πιο μεγάλο κοινό.

Η Ford όμως, που έβαλε τα θεμέλια της σύγχρονης παραγωγικής διαδικασίας είναι και αυτή που λέει πως οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία της κατασκευής ενός αυτοκινήτου.

Παρόλο που οι δύσκολες εργασίας, όπως είναι το σήκωμα και η μετακίνηση του πλαισίου εκτελούνται από μηχανές, εν τούτοις οι άνθρωποι θα είναι πάντα παρόντες.

Η χρήση των ρομπότ κάνει την διαδικασία πιο γρήγορη και βελτιώνει την ποιότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως κάνει ταυτόχρονα και την όλη διαδικασία για τους ανθρώπους που εμπλέκονται, πιο ασφαλή. Και όσο οι βαριές εργασίες θα εκτελούνται από τα ρομπότ και τις μηχανές οι πιο λεπτές θα γίνονται από κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους.

Το ζητούμενο στην όλη προσέγγιση είναι να βρεθεί μια χρυσή τομής μεταξύ της ασφάλειας, της ταχύτητας και της ποιότητας της κατασκευής αλλά και της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Κάτι που στο μέλλον θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία.