Η Ford χτίζει γκάμα μοντέλων γύρω από την Mustang και το Bronco


Ένα από αυτά τα μοντέλα που θα δούμε σχετικά με το Bronco θα είναι ένα νέο pickup που θα τοποθετείται κάτω από το Ranger.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/8/2019

Είναι ήδη γνωστό πως σχετικά με την Mustang (που θα την δούμε και ως υβριδική) θα δούμε ένα crossover να προκύπτει που θα έχει και ηλεκτρική έκδοση. Τώρα, γύρω από το επίσης επερχόμενο Bronco θα προκύψει και διάφορα άλλα, όπως ένα baby-Bronco, όπως αναφέρει το Motor Trend. Πάντως, είναι άγνωστο αν το Bronco θα φτάσει και στην Ευρώπη μιας και η Ford έχει ήδη παρουσιάσει τα νέα Kuga και Puma, ενώ θα δούμε και νέο EcoSport.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το νέο pickup της εταιρίας που θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Focus με ντίζελ πετρελαίου στα 1.500 cc και 2.000 cc. Ένα τέτοιο μοντέλο αφενός θα αποτελέσει μια οικονομικότερη εναλλακτική απέναντι στο Ranger και αφετέρου θα ενισχύσει την γκάμα επαγγελματικών της Ford.

Υπενθυμίζεται πως η Ford έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το VW Group για την συμπαραγωγή επαγγελματικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Για παράδειγμα η Ford θα εξελίξει το επόμενο Ranger που θα δώσει τα μέρη του στο νέο VW Amarok. Η γερμανική εταιρία α παραχωρήσει την πλατφόρμα MEB για την παραγωγή ηλεκτρικών Ford.