Η φουτουριστική επιστροφή του Smart Roadster


Ένα φουτουριστικό σχεδιαστικό concept σκιαγραφεί μια ενδεχόμενη επιστροφή ενός ηλεκτροκίνητου smart roadster στη γραμμή παραγωγής.

  • ΠΗΓΗ: Geoffy Decembry, Pierre Senelet
  • 7/6/2020

Το Smart Roadster αποτέλεσε την απόπειρα της Daimler να προσαρμόσει στα μέτρα και τα σταθμά ενός αυτοκινήτου πόλης τα οργισμένα γονίδια ενός αυθεντικού sportscar. To αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές με δεδομένη την τεχνολογία εκείνης της εποχής και τους τεχνικούς περιορισμούς που έθετε η καινοφανής αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά η επιστροφή του smart roadster στη γραμμή παραγωγής φαντάζει απίθανη κάτι όμως που δεν πτόησε τους Geoffy Decembry και Pierre Senelet να δημιουργήσουν τρία σχεδιαστικά πρωτότυπα με τα οποία επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το μέλλον του αυτοκινήτου.

Οι ομοιότητες με το αρχετυπικό Smart Roadster δεν λείπουν, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να διατηρηθούν οι γέφυρες ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αυτοκινήτου.

Φυσικά η έλευση της ηλεκτροκίνησης -να θυμίσουμε ότι από τις αρχές του 2020 η smart έχει καταργήσει τις εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες- ίσως οδηγήσει σε κάποιες θεμελιώδης αλλαγές ως προς τις αναλογίες ή ακόμα και ως προς την αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί τους δημιουργούς των συγκεκριμένων σχεδιαστικών projects.

To αντίθετο μάλιστα μιας και γνωρίζοντας ότι Smart Roadster βρίσκεται πολύ μακριά από τη γραμμή παραγωγής, είχαν την απαραίτητη ελευθερία να μεταφέρουν αυτούσιο το όραμά τους στο «χαρτί».