H Foxconn, η κινέζικη εταιρεία που κατασκευάζει τα iPhone, θα συνεργαστεί και με τη Geely


Οι κινέζικες εταιρείες δημιουργούν συνέργειες που δείχνουν ουσιαστικές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/1/2021

H κύρια δραστηριότητα της Foxconn, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, που την έχει κάνει γνωστή είναι η κατασκευή των iPhone, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα θέλει να διεισδύσει και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι πρόσφατα έδωσε μια χείρα βοηθείας στην ταλαιπωρημένη Byton σώζοντάς την πρακτικά από την καταστροφή, ενώ παρουσίασε και τη δική της πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση.

Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να υποστηρίξει ένα μεγάλο αριθμό μοντέλων, από hatchback, sedan και λιμουζίνες μέχρι SUV και MPV. Το μεταξόνιό τους θα μπορεί να κυμαίνεται από 2.750 έως και 3.100 χιλιοστά, οπότε μιλάμε για αυτοκίνητα από τη μεσαία κατηγορία και πάνω.

Παράλληλα η Fοxconn θέλει να παρέχει εξαρτήματα και υπηρεσίες στο 10% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κατασκευάζονται τη χρονική περίοδο από το 2025 έως το 2027, ενώ εξελίσσει και λογισμικό. Που θα παρέχει δυνατότητες ανάλογες με αυτές των Amazon Alexa, Android Auto και Apple CarPlay.

Το επόμενο άμεσο βήμα της Foxconn είναι η συνεργασία της με την Geely. Έτσι η Foxconn αποκτά πρόσβαση στα εργοστάσια της τελευταίας, ενώ σημαντικά είναι τα οφέλη και για τη Geely.

Η οποία θα εκμεταλλευθεί έτσι μέρος από το υπολειπόμενο δυναμικό των εργοστασίων της -το 2020 κατασκεύασε 1,32 εκατομμύρια οχήματα ενώ μπορεί να παράξει μέχρι και 2,0 εκατομμύρια. Παράλληλα και η δική της ηλεκτρική πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα μοντέλα, φέρνοντας επιπλέον έσοδα.