Η "φτερούγα" της νέας Porsche 911 GT3 RS αναστατώνει το Nurburgring! [Video]


Κάνοντας παραπάνω από αισθητή την παρουσία της, με την τεράστια φτερούγα της, η νέα Porsche 911 (992) GT3 RS ξεσηκώνει για μία ακόμη φορά τους θαμώνες στο Nurburgring.

  • Photos: CarPix
  • 3/6/2021

Η Porsche  δεν χάνει καθόλου χρόνο και εξακολουθεί να δοκιμάζει με αμείωτους ρυθμούς την εξέλιξη της νέας γενιάς 992 της 911 GT3, που δεν είναι άλλη από την πιο σκληροπυρηνική GT3 RS, όπως διακρίνεται και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Ο φακός έπιασε το νέο μοντέλο, σε πρωτότυπη μορφή φυσικά, να γυρίζει την πίστα του Nurburgring για τις απαραίτητες δοκιμές, αν και δεν είναι η πρώτη φορά. Η μεγαλύτερη ορατή αισθητική διαφορά του αυτοκινήτου, που απευθύνεται κυρίως για χρήση στην πίστα, εντοπίζεται στην πελώρια φτερούγα του πίσω μέρους.

Είναι τέτοιο το μέγεθος, που μοιάζει παρόμοιο με εκείνο της αγωνιστικής 911 GT3 R. Πιθανολογείται ότι η αεροτομή μπορεί να υιοθετεί ένα παρόμοιο σύστημα σαν το DRS που χρησιμοποιείται στην Formula 1 και σκοπό έχει να μειώνει την οπισθέλκουσα στις ευθείες, παράγοντας περισσότερα ποσοστά της κάθετης δύναμης.

Οι υπόλοιπες αλλαγές της GT3 RS αφορούν νέο μπροστινό προφυλακτήρα με spoiler και φαρδύτερα φτερά που φιλοξενούν μεγαλύτερα μετατρόχια. Πίσω, ξεχωρίζει ο διαχύτης και ο διαφορετικός προφυλακτήρας που εκτείνει κι άλλο τον πρόβολο, ενώ οι εξατμίσεις παραμένουν στο κέντρο.

Ο ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος κινητήρας των 4 λίτρων της GT3 αποδίδει 510 ίππους, αλλά στην περίπτωση της RS, ενδέχεται να ξεπεράσει τους 530, συνδυαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (PDK) επτά σχέσεων. Θεωρείται αμφίβολο αν θα υπάρξει έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο.

Η επίσημα πρεμιέρα της νέας Porsche 911 (992) GT3 RS, αναμένεται προς το τέλος του 2021 και οι πωλήσεις ξεκινούν το 2022.