Η γαλλική Alpine θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά


Στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων θα αφοσιωθεί Alpine στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που επιχειρείται στο εσωτερικό της Renault.

  • 14/1/2021

Η Renault αλλάζει στρατηγική επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν το νεοσύστατο sub-brand να αφοσιώνεται στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων προτάσεων.

Επί της ουσίας η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ακολουθεί το παράδειγμα του PSA Group το οποίο και «ανέθεσε» στην DS την κατασκευή μηδενικών ρύπων οχημάτων.

Η περίπτωση, βέβαια, της Alpine είναι κάπως διαφορετική, όχι μόνο γιατί το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που είχε βρεθεί στην παραγωγή με το δικό της έμβλημα διέθετε έναν σαφή δυναμικό προσανατολισμό αλλά κυρίως γιατί το συγκεκριμένο brand είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει τον γαλλικό όμιλο της Renault στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Μάλιστα, τουλάχιστον ένα από τα τρία μελλοντικά μοντέλα της Alpine θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Lotus, γεγονός που καταδεικνύει ότι η γαλλική φίρμα θα διατηρήσει το προφίλ ενός κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων.

Ένα ακόμα στοίχημα για την Alpine είναι εκείνο της επιβίωσης, καθώς οι Γάλλοι ευελπιστούν ότι μέχρι και το 2025, τα νούμερα των πωλήσεων θα είναι τέτοια που θα εξασφαλίζουν τα προς το ζην και θα συνεισφέρουν στην κερδοφορία ενός ομίλου που επιχειρεί να αλλάξει σελίδα με το φιλόδοξη στρατηγική του Renaulution.

Διαβάστε ακόμα:

Η Alpine μπαίνει στη Formula 1

Μία ειδική MV Agusta Superveloce εμπνευσμένη από την Alpine A110