H Gazoo Racing μεταμορφώνει την Toyota GR Corolla σε αγωνιστικό (photos)


Η έμπνευση για τις παρεμβάσεις που δέχθηκε το ιαπωνικό hothatch προήλθε από τον αγωνιστικό GR Yaris, ανοίγοντας την όρεξη όσων θέλουν να δουν την Corolla να τρέχει σε αγώνες.

  • 2/11/2022

Στο πλαίσιο της Έκθεσης SEMA 2022 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas, η Gazoo Racing αποφάσισε να μετατρέψει την GR Corolla σε αγωνιστικό με στόχο φυσικά να τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε η έκδοση Circuit και οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας έχτισαν πάνω της ένα εντυπωσιακό bodykit.

Η έμπνευση της GR Corolla Rally Concept προήλθε από το επιτυχημένο αγωνιστικό Toyota GR Yaris και η δημιουργία ανοίγει την όρεξη όλων αυτών που επιθυμούν να δουν τo hothatch να μπαίνει στους αγώνες.

Το στοιχείο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι τα τεράστια τετραγωνισμένα φτερά που έχουν τοποθετηθεί στους τροχούς και τα οποία είναι «ορθάνοιχτα» στο πίσω μέρος για να αποβάλλουν τον... βρώμικο αέρα. Ένα ζευγάρι αεραγωγών έχει τοποθετηθεί και στα παράθυρα των πίσω θυρών και συνδυάζονται αρμονικά με την τεραστίων διαστάσεων αεροτομή που «καρφώνει» την GR Corolla στο έδαφος.

Η concept πρόταση πατάει πάνω σε 17άρες ζάντες της OZ οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά Continental Viking Contact 7, 215/60R17. Αναβαθμίσεις έγιναν και στο σύστημα της πέδησης για να μπορεί να περιστρέφεται αποτελεσματικά το αυτοκίνητο στις χωμάτινες διαδρομές, ενώ στις αναρτήσεις επιλέχθηκαν πλήρως ρυθμιζόμενα coilover TEIN Gravel.

Το τρικύλινδρο κινητήριο σύνολο έμεινε στην ουσία αμετάβλητο με την μοναδική παρέμβαση να γίνεται στις σχέσεις του 6αριού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ τοποθετήθηκε νέο custom σύστημα εξάτμισης με τέσσερα τελικά.

Εσωτερικά πετάχτηκε κάθε περιττό βάρος, τοποθετήθηκαν αγωνιστικά καθίσματα της OMP με ιμάντες, σύστημα πυρόσβεσης και roll cage. Παράλληλα εγκαταστάθηκε ένα σύστημα επικοινωνίας που φέρνει σε επαφή οδηγό και συνοδηγό την ώρα του αγώνα καθώς και ρεζέρβα για τις... δύσκολες στιγμές.

Οι  δίδυμες  Toyota GR Supra 10 Second Twins
Οι "δίδυμες" Toyota GR Supra 10 Second Twins

Η Gazoo Racing δεν έμεινε μόνο στην Toyota GR Corolla αλλά παρουσίασε ανάλογες concept προτάσεις και για τα υπόλοιπα μοντέλα της. Έτσι στην έκθεση SEMA 2022 υπάρχει ένα "δίδυμο" ζευγάρι GR Supra 3.0 10 Second Twins, στημένες για να τρέξουν το dragstrip σε χρόνο 10.984 sec. και οι οποίες δέχθηκαν παρεμβάσεις από την ομάδα Toyota Motorsports Garage αυξάνοντας τη δύναμή τους έως και 40%.

Το Toyota GR86 Daily Drifter
Το Toyota GR86 Daily Drifter

Μετά έχουμε το GR86 Daily Drifter που αποτελεί μια έμπνευση του φωτογράφου αγώνων Larry Chen που έχει έδρα τον Los Angeles και συνεργάζεται με τα κορυφαία περιοδικά αυτοκινήτου στον κόσμο. Το δημιούργημά του θυμίζει τις αντίστοιχες προτάσεις των 1.000 PS που αγωνίζονται στην Formula Drift.

To Toyota GR86 Cup Car
To Toyota GR86 Cup Car

Τέλος, παρουσιάστηκε και το GR86 Cup Car που σχεδιάστηκε για να συμμετέχει στους αγώνες GR Cup. Πρόκειται για μία σειρά που θα τρέξει σε διάφορες πίστες των ΗΠΑ και μέσα από αυτούς οι άνθρωποι της Toyota θα μπορέσουν να εξάγουν σημαντικά στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στην ανάπτυξη των μελλοντικών τους προτάσεων.