Η Geely κατασκευάζει τους δικούς της δορυφόρους


Όπως ανακοινώθηκε, η Geely πρόκειται να επενδύσει στην κατασκευή δικών της δορυφόρων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/3/2020

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Zhejiang Geely Holding Group, η κινεζική εταιρεία θα επενδύσει 2,27 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 295.000.000 ευρώ) για τη δημιουργία μονάδας κατασκευής δορυφόρων, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, τόσο στα μοντέλα της όσο και σε αυτά που θα διαθέτουν τα οχήματα εταιρειών με τις οποίες θα συνεργάζεται.

Η Zhejiang Geely Holding Group, η οποία μεταξύ άλλων κατέχει τη Volvo και έχει μερίδιο στην Daimler και την Proton, θα κατασκευάσει τη μονάδα παραγωγής δορυφόρων χαμηλής τροχιάς στην πόλη Taizhou, δηλαδή εκεί που έχει τα εργοστάσια αυτοκινήτων της. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που ανακοινώθηκε, η Geely Technology Group, το τμήμα προηγμένης τεχνολογίας της κινεζικής εταιρείας, πρόκειται να κατασκευάσει 500 δορυφόρους ως το 2025.

Ήδη από το 2018 η Geely έχει συστήσει την εταιρεία «Geespace» στην οποία εργάζονται περίπου 300 επιστήμες και εξειδικευμένο προσωπικό με σκοπό να αρχίσουν την εκτόξευση των πρώτων δορυφόρων στο τέλος της χρονιάς.