H Geely ξεκινά με την κατασκευή νέου εργοστασίου για τη Lotus στην Κίνα


Πώς σας ακούγεται το Lotus Made in China; Η Geely πάντως το έχει περί πολλού και έτσι κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στο Wuhan.

  • 12/4/2019

Η Lotus με την εξαγορά της από τη Geely αλλάζει επίπεδο και πέρα από όλα τα άλλα αποκτά για πρώτη φορά εργοστάσιο έξω από τη Μεγάλη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα στην πόλη Wuhan της Κίνας, με την επένδυση να είναι του ύψος των 1.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το εργοστάσιο αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου 2 χρόνια ενώ η δυναμική του θα είναι της τάξης των 150,000 αυτοκίνητων σε ετήσια βάση. Μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής τόσο μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και εξηλεκτρισμένα σύνολο πρόωσης.

Μέχρι στιγμής η Geely δεν έχει διευκρινίσει αν το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα χρησιμοποιείται και από κάποια άλλη από τις άλλες μάρκες της, ειδικά τις πιο πολυτελείς που είναι η Volvo, η Lynk & Co αλλά και η ανεξάρτητη πλέον Polestar αλλά αυτό είναι κάτι πιθανό.

Στα πλάνα της Lotus περιλαμβάνεται ένα νέο σπορ μοντέλο για το 2020, το οποίο θα βασίζεται στο σημαντικά τροποποιημένο αλουμινένιο πλαίσιο της Evora. Παράλληλα θα δούμε μάλλον και το πολύ- διαφημισμένο SUV της, που θα διαθέτει το DAN της μάρκας και θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Η Geely έχει στην κατοχή της το 51% της Lotus, το οποίο εξαγοράστηκε το 2017 ταυτόχρονα με το 49% της Μαλαισιανής Proton στην οποία και ανήκε.