Η Geely θέλει να γίνει παγκόσμιος κολοσσός με τη βοήθεια της Volvo


Το πλαίσιο CMA των Σουηδών θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη μελλοντικών μοντέλων του ομίλου της Geely.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GEELY
  • 12/8/2020

H Geely είναι ήδη μια πολύ μεγάλη δύναμη στην κινεζική αγορά αλλά οι φιλοδοξίες της είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς ο στόχος της είναι να γίνει παγκόσμιος παίκτης και μάλιστα από τους πιο μεγάλους. Το όχημά της για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι άλλη από τη Volvo, η οποία ανήκει στον όμιλό της από το 2010, όταν και την αγόρασε από τη Ford.

Έτσι λοιπόν η Geely σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το μεταβλητό πλαίσιο CMA της σουηδικής εταιρείας ή μια παραλλαγή του για μοντέλα της Proton που επίσης ανήκει στον όμιλό της. Επίσης μια πιο φτηνή έκδοσή του που θα λέγεται BMA θα αποτελέσει τη βάση για τα super mini της Μαλαισιανής εταιρείας και όχι μόνο.

Το πλαίσιο CMA δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο από την Proton αλλά θα αποτελέσει τη βάση για την αρχιτεκτονική και των μελλοντικών Geely.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αντιπρόεδρός της Li Li στο Reuters θα επιτρέψει τόσο στην Geely όσο και στη Volvo να σχεδιάζουν και να εξελίσσουν πιο γρήγορα και πιο οικονομικά νέα μοντέλα. Παράλληλα η κινέζικη εταιρεία εξελίσσει και νέα πλαίσια για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με έξυπνες δυνατότητες διασύνδεσης.