H General Motors επενδύει το μυθικό ποσό των 2,2 δισ. δολαρίων στα ηλεκτρικά SUV και pickup


Η GM θα διευρύνει άμεσα την παρουσία στη στα ηλεκτρικά μοντέλα, στοχεύοντας στην έναρξη της παραγωγής ενός αντίστοιχου pickup στα τέλη του 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/1/2020

H αμερικάνικη πολυεθνική για να προωθήσει το πλάνο του περαιτέρω εξηλεκτρισμού της, που θα ξεκινήσει με ένα ηλεκτρικό pickup, σκοπεύει να επενδύσει το εξαιρετικά υψηλό ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εργοστάσιό της Detroit-Hamtramck.

Το οποίο θα είναι το πρώτο της εταιρείας που θα κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η πρόθεση της GM φυσικά και δεν είναι να περιοριστεί μόνο στη συγκεκριμένη κατηγορία και αυτό διαφαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών της που αναφέρουν χαρακτηριστικά πως θα υπάρχει μια σειρά από ηλεκτρικά ημιφορτηγά και SUV.

Ακόμα πιο ξεκάθαρος είναι ο πρόεδρος της Mark Reuss , που είπε πως «το ηλεκτρικό μας pickup θα είναι το πρώτο από μια σειρά ηλεκτρικών ημιφορτηγών που θα κατασκευάζονται στο Detroit-Hamtramck».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί κάποια στοιχεία αναφορικά με το ηλεκτρικό pickup της GM, αλλά στο παρελθόν η CEO της εταιρείας Mary Barra είχε πει σε συνέντευξή της στο Reuters πως «η General Motors κατανοεί τις ανάγκες όσων αγοράζουν ημιφορτηγά, καθώς και αυτών που επιλέγουν για πρώτη φορά μοντέλο της κατηγορίας. Έτσι το δικό μας αυτοκίνητο θα είναι πολύ ικανό».

Παράλληλα στο Detroit-Hamtramck θα κατασκευάζεται και το Cruise Origin, ένα πλήρως αυτόνομο EV, που θα παίζει το ρόλο ενός μικρού ταξί και θα χρησιμοποιηθεί καταρχήν στο San Fransisco.