Η General Motors υπέστη κυβερνοεπίθεση


Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της General Motors διαπίστωσαν ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ 11-29 Απριλίου είχε παραβιαστεί το σύστημα ασφαλείας του δικτύου πωλήσεών της από άγνωστους χάκερς. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/5/2022

Σε κείμενο για την εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της, η General Motors τους ενημέρωσε ότι μεταξύ 11-29 Απριλίου 2022 διαπιστώθηκαν ύποπτες και χωρίς εξουσιοδότηση συνδέσεις σε λογαριασμούς πελατών της στο διαδίκτυο. 

Οι χάκερς κατάφεραν να εξαργυρώσουν δωροκάρτες με πόντους ανταμοιβής που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της χωρίς οι τελευταίοι να το γνωρίζουν. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα απενεργοποιήθηκε αμέσως αυτή η δυνατότητα.

Από την General Motors διευκρινίστηκε ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τόσο μέσω των συνδέσεων των πελατών στο διαδίκτυο όσο και μέσω των εφαρμογών που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για τα κινητά τηλέφωνα.

Τα στοιχεία που υπεκλάπησαν αφορούν σε περιορισμένης έκτασης προσωπικά δεδομένα, όπως όνομα χρήστη και αριθμό τηλεφώνου για τα εγγεγραμμένα μέλη ή και κάποιες φωτογραφίες ή avatars που χρησιμοποιούνταν στους λογαριασμούς. Επιπλέον, υπεκλάπη και το ποσό των πόντων επιβράβευσης που είχε ο κάθε χρήστης των λογαριασμών που παραβιάστηκαν.

Η General Motors διαβεβαίωσε ότι δεν υπεκλάπησαν πιο σημαντικά δεδομένα των χρηστών, όπως η ημερομηνία γέννησης ή ο αριθμός του διπλώματος οδήγησης ή οι αριθμοί πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, καθώς αυτά δεν αποθηκεύονται ως απαιτούμενες πληροφορίες. Η εταιρεία ειδοποίησε όλους τους πελάτες της που επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε και τους συνέστησε να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης