H Γερμανία δεν σκοπεύει να καταργήσει τις ΜΕΚ το 2035


Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Christian Lindner αποκάλυψε πως η χώρα του δεν σκοπεύει να εφαρμόσει της απόφαση της Ε.Ε. για κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035. Αντιδρούν οι Πράσινοι που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση.

  • 22/6/2022

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που «κλείδωσε» το έτος 2035 για την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα νέα οχήματα, έρχεται η Γερμανία και... σηκώνει μπαϊράκι τονίζοντας δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών Christian Lindner ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση.

Πρόκειται φυσικά για μία εξέλιξη που φέρνει τα πάνω-κάτω μιας και η Γερμανία είναι μια από τις βασικές χώρες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και αυτό ίσως προκαλέσει ένα ντόμινο αντιδράσεων χωρίς κανείς να γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει.

Πιο συγκεκριμένα ο Christian Lindner δήλωσε από το Βερολίνο την Τρίτη ότι η απόφαση που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λανθασμένη και δεν πρόκειται η Γερμανία να συμφωνήσει με την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035.

Η τοποθέτησή του έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών με τον Υπουργό να τονίζει πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν εξειδικευμένες αγορές για αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες και μετά το 2035.

Οι δηλώσεις του Linder έγιναν αποδεκτές από τους αυτοκινητοβιομήχανους ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στο κόμμα των Πρασίνων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, με την Steffi Lemke  Υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας, να δηλώνει την πλήρη στήριξη στην απόφαση για κατάργηση των ΜΕΚ το 2035 που θα φέρει τον μηδενισμό των εκπομπών CO2 στα μέσα μετακίνησης.