Η Γερμανία μειώνει τους φόρους στα καύσιμα και καθιερώνει μηνιαία κάρτα των 9€ για τα Μ.Μ.Μ.


Τα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς με την τιμή της βενζίνης να υποχωρεί κατά 0,30€ και του diesel κατά 0,14€.

  • 5/6/2022

Η γερμανική κυβέρνηση βλέποντας τους τελευταίους μήνες τις τιμές στα καύσιμα να έχουν εκτοξευτεί αποφάσισε να λάβει μια σειρά από μέτρα ώστε να ανακουφίσει τους πολίτες οι οποίοι στέναζαν κάθε φορά που πλησίαζαν πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η πρώτη κίνηση ήταν η καθιέρωση από την 1η Ιουνίου και για τους τρεις επόμενους μήνες της μηναίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ έναντι 9€, προτρέποντας τους πολίτες να αφήσουν τα προσωπικά τους οχήματα και να κινηθούν με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το μηνιαίο εισιτήριο ισχύει για μετρό, λεωφορεία, τραμ και περιφερειακά τρένα εκτός από τρένα υψηλής ταχύτητας και τις αμαξοστοιχίες InterCity.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντική μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και το μέτρο έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει. Έτσι από την 1η Ιουνίου οι τιμές άρχισαν να υποχωρούν και μάλιστα αισθητά.

Συγκεκριμένα η τιμή της βενζίνης έπεσε κατά περίπου 0,30€/λίτρο και του diesel 0,14€/λίτρο. Συνεπώς αυτές τις ημέρες και παρά την άνοδο των τιμών, η μέση τιμή του diesel διαμορφώνεται στα 1,94€/λίτρο και της βενζίνης στα 1,88€/λίτρο.

Παρόλα αυτά ο αντικαγκελάριος, Υπουργός οικονομικών και αρμόδιος για τα ενεργειακά κ. Ρόμπερτ Χάμπεκ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση εμφανίστηκε προβληματισμένος για τον Χειμώνα που έρχεται, αφού θεωρεί πως τα μέτρα της κυβέρνησης ενδέχεται να μην αποδώσουν και τελικά να υπάρξει μεγάλη αύξηση του κόστους της θέρμανσης.

Πηγή: Deutsche Welle