Η Γερμανία, πρώτη αγορά σε πωλήσεις EVs τον Νοέμβριο


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, τον Νοέμβριο, η Γερμανία πέρασε στην πρώτη θέση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/12/2019

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων πωλήσεων που ανακοινώθηκαν, εντός του Νοεμβρίου οι Γερμανοί αγόρασαν 57.533 καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Νορβηγούς (56.893 αυτοκίνητα). Είναι η πρώτη φορά που η Νορβηγία «χάνει τα ηνία» στις πωλήσεις οχημάτων αυτής της κατηγορίας από το 2010, όταν παρουσιάστηκε το Nissan Leaf πρώτης «γενιάς» (όπως γραφόταν τότε), που για χρόνια ήταν δημοφιλές στην αγορά της σκανδιναβικής χώρας. 

Μεταξύ των δύο χωρών, υπήρχε έντονος «συναγωνισμός» όλη την εφετινή χρονιά για το ποια θα καταφέρει να τεθεί επικεφαλής των πωλήσεων σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων. Η νορβηγική κυβέρνηση είχε δώσει κίνητρα πριν από χρόνια για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ στη Γερμανία υπήρξε μια μεγάλη ανάπτυξη στις πωλήσεις τα τελευταία περίπου δύο χρόνια εξαιτίας του σκανδάλου «Dieselgate» και της αναγκαιότητας να συμμορφωθούν οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες με την αυστηρότερη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, η γερμανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για τη αγορά ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην εγχώρια αγορά, κάτι που αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις τους τα προσεχή χρόνια.