Η Γερμανική αστυνομία ερευνά εμπρησμό στο εργοστάσιο της Tesla


Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, οφείλεται σε εμπρησμό και ερευνάται.

  • 28/5/2021

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Reuters, η φωτιά στο υπό κατασκευή εργοστάσιο της Tesla, κοντά στο Βερολίνο ξεκίνησε τις βραδινές ώρες. Οι γερμανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, που θα είναι οι πρώτες που θα δημιουργηθούν στην Ευρώπη, είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν προς τα τέλη του έτους. Παρ’ όλα αυτά, έχουν προκύψει διάφορα εμπόδια και με το τωρινό της πυρκαγιάς, η κατάσταση έχει μπερδευτεί περισσότερο.

Η έρευνα που διενεργείται από τις γερμανικές αρχές εξετάζει εάν η φωτιά προκλήθηκε λόγω εμπρησμού και ειδικά αν αφορά πολιτικούς λόγους. Το Reuters μετέδωσε ότι ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης και στόχος ήταν κάποιες γραμμές που κατευθύνονται προς το εργοστάσιο. Ευτυχώς η ζημιά δεν ήταν εκτενής και περιορίστηκε σε 3 τετραγωνικά μέτρα.

Η αστυνομία που έχει αναλάβει την υπόθεση ψάχνει επίσης μια επιστολή που στάλθηκε στα social media, αφού προηγουμένως είχε δημοσιευτεί και σε ιστοσελίδα. Όπως αναφέρεται, οι εμπρηστές διέκοψαν την παροχή ρεύματος που τροφοδοτούσε το εργοστάσιο της Tesla, βάζοντας φωτιά σε έξι καλώδια υψηλής τάσης.   

Εντωμεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως οι άνθρωποι της Tesla δεν είναι ούτε «πράσινοι» ούτε οικολόγοι. Ενδεχομένως, μετά την έρευνα να διαπιστωθεί αν είναι εμπρησμός και από πίσω κρύβονται περιβαλλοντολόγοι ή κάποιος άλλος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια