Η GM αναπτύσσει το επόμενο τακτικό όχημα για τον αμερικανικό στρατό


Το τμήμα αμυντικών οχημάτων της General Motors ετοιμάζει τη νέα γενιά του ελαφρού τακτικού οχήματος για τον στρατό των ΗΠΑ.

  • 26/5/2021

Μπορεί η αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολο της να έχει επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση και να... ψάχνεται σε νέες τεχνολογίες, όμως το τμήμα αμυντικών οχημάτων της General Motors εργάζεται σκληρά σε ένα διαφορετικό πρότζεκτ. Στόχος του να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή της τρέχουσας γενιάς του JLTV (αρκτικόλεξο για Joint Light Tactical Vehicle), το ελαφρύ τακτικό όχημα του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και κατασκευάζει την επόμενη γενιά του μοντέλου.

Αφού κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του επόμενου ISV, το ελαφρύ όχημα πεζικού του στρατού των ΗΠΑ, το τμήμα άμυνας της General Motors προσπαθεί τώρα να κερδίσει το έργο για την κατασκευή του JLTV, του ελαφρού τακτικού οχήματος του αμερικάνικου στρατού. Το στρατιωτικό όχημα που η αποστολή του είναι να αντικαταστήσει το παλιό HMMWV, τη στρατιωτική εκδοχή του Hummer H1, γνωστό και ως Humvee.

Τις τελευταίες ημέρες ένα αντίγραφο αυτού του ριζοσπαστικού θωρακισμένου εκτός δρόμου εθεάθη να βγαίνει από το κέντρο δοκιμών της General Motors στο Milford, αποκαλύπτοντας ότι το τμήμα άμυνας της GM δοκιμάζει το τρέχον μοντέλο.

Οι δοκιμές στο Milford έχουν ξεκινήσει ήδη, αφού η GM Defense σκοπεύει να κερδίσει το συμβόλαιο συναρμολόγησης της νέας γενιάς του οχήματος. Το διαγωνισμό κέρδισε το Oshkosh L-ATV, το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Η GM Defense μάλιστα, ισχυρίζεται ότι είναι ο κατασκευαστής του μοντέλου για την Oshkosh Corp.

Το τρέχον μοντέλο επιλέχθηκε στα μέσα του 2015 ως νικητής ενός διαγωνισμού ύψους 6,75 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή 16.901 μονάδων. Το μοντέλο προβλεπόταν ότι θα κατασκευαστεί και θα παραδοθεί εντός προκαθορισμένων προθεσμιών για τα διάφορα σώματα του στρατού, με τις πρώτες παραδόσεις να έγιναν το 2019.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.