H GM λέγεται πως εξελίσσει έναν καινούργιο V8 με πάνω από 8.000 cc


Τα βαριά ημιφορτηγά της General Motors θα κινούνται στο μέλλον πιθανότατα από έναν νέο V8 που θα ξεπερνά τα 8.000 cc.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/2/2019

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο όρος «downsizing» δεν περιλαμβάνεται στο λεξικό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας όταν πρόκειται για τα ημιφορτηγά της. Ειδικά γι’ αυτά που χαρακτηρίζονται ως «heavy duty». Έτσι, λοιπόν, μετά τον V8 των 7,0 l ακούγονται έντονες φήμες πως η General Motors θα βάλει «κάτι παραπάνω» και θα παρουσιάσει με τη σειρά της έναν νέο V8 με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 8.000 cc.

Προς αυτήν την εξέλιξη συνηγορούν και πληροφορίες από διάφορες πηγές που αναφέρουν πως ο V6 των 6,6 l του Silverado είναι «ο πιο μεγάλος, για την ώρα». Πάντως, ο καινούργιος κινητήρας θα μπορούσε να είναι και προϊόν της συνεργασίας της GM με τη Navistar.

Η General Motors, αυτή τη στιγμή απέχει από τη λεγόμενη «Class 7» των ημιφορτηγών και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει το Class 7 είναι η κατηγορία από την οποία και πάνω πρέπει να έχει κανείς επαγγελματικό δίπλωμα προκειμένου να τα οδηγεί νόμιμα. 

Στα μοντέλα της του 2019 η εταιρεία συμπεριέλαβε, πάντως, αναβαθμισμένες εκδόσεις των 4500HD, 5500HD και 6500HD που ξεχωρίζουν από το λογότυπο αλά Camaro στη μάσκα και κινούνται αποκλειστικά από τον Duramax diesel V8. O οποίος από 6.600 cc αποδίδει 355 ίππους και 949 Nm. Ο νέος οκτάλιτρος θα είναι φυσικά ακόμα πιο ισχυρός.