H GM παρουσίασε νέα συστήματα πρόωσης για EV


Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης δεν έχουν μπει γερά μόνο οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, αλλά και οι Αμερικάνοι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GM
  • 18/9/2020

Μπορεί να μην προβάλλεται και τόσο αλλά η General Motors είναι από τους πρωτοστάτες στη ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε μιλάμε για τον κατασκευαστή που είχε παρουσιάσει το επικό EV1, ένα από τα πρώτα αξιόλογα ηλεκτρικά μοντέλα την δεκαετία του 1990 που έφτασε στο σημείο να… δικαστεί και να καταδικαστεί με τερματισμό της παραγωγής του.

Έκτοτε έχουν περάσει πολλά χρόνια και η GM παρουσίαζε κατά καιρούς αξιόλογα concepts, όπως και το ηλεκτροϋβριδικό Volt. To οποίο μετασχηματίστηκε σε πλήρως ηλεκτρικό Bolt στην τελευταία του γενιά, αλλά δίχως ευρωπαϊκό ενδιαφέρον από την στιγμή που οι δρόμοι της Opel με την GM διαχωρίστηκαν.

Πάντως, η GM επανεξετάζει την επιστροφή της στην γηραιά ήπειρο που αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για τα μοντέλα μηδενικής εκπομπής ρύπων. Αυτόματα η παρουσίαση της νέας γενιάς μπαταριών Ultium αποκτά ενδιαφέρον με πιο πρόσφατο update τη νέα γκάμα συστημάτων πρόωσης.

Τα οποία αποτελούντα από εντελώς νέα εξαρτήματα σε πέντε διαφορετικές διατάξεις και τρία ηλεκτροκινητήρες. Η μετάδοση είναι απλή με μονοβάθμιο μειωτήρα (δηλ. κιβώτιο μονής σχέσης) και η ενέργεια θα προέρχεται από τις νέας γενιάς μπαταρίες Ultium.

H General Motors κάνει λόγο για ιδιαίτερα ευέλικτα συστήματα με πολύ υψηλή απόδοση και αποθέματα ροπής και εξαιρετικές επιδόσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως τα ηλεκτρονικά ισχύος έχουν μικρύνει σε όγκο κατά 50% από τη προηγούμενη γενιά.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν!

Τα νέα συστήματα πρόωσης προορίζονται για οχήματα με κίνηση στον μπροστινό άξονα ή στους τέσσερις τροχούς και για αμαξώματα από μεγάλα σεντάν έως ηλεκτρικά pick-up. Ως γνωστόν, τα τελευταία είναι τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην αμερικανική αγορά και ένα από τα next big thing δεν είναι άλλο από την επιστροφή του Hummer. Ηλεκτρικά και αθόρυβα.