H GM θέλει να φτάσει την Tesla σε πωλήσεις ως το 2025


Η CEO της GM, Mary Barra, εξέφρασε την πεποίθησή της πως ο αμερικανικός όμιλος μπορεί να φτάσει την Tesla σε πωλήσεις εντός των ΗΠΑ ως το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 29/10/2021

Σε συνέντευξη της στο CNBC, η γυναίκα στο τιμόνι της General Motors, Mary Barra, έδωσε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την άνοδο του ομίλου στην κορυφή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αυτή τη στιγμή, η Tesla έχει τις περισσότερες πωλήσεις EV στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Barra πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τα πρωτεία από την εταιρεία του Elon Musk ως το 2025.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Κοιτώντας τη γκάμα που έχουμε, δεν υπάρχει μόνο το Hummer και το Lyriq, αλλά -όπως είπε κι ο Mark Reuss- έρχεται και ένα όχημα στο μέγεθος του Equinox με κόστος κοντά στα $30.000, ενώ αναμένεται και το Silverado E, ακόμα ένα όχημα από τη GMC μετά, καθώς κι όλα τα άλλα οχήματα που δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμα.

«Νιώθω άνετα, γιατί όταν παραλάβουν οι αγοραστές αυτά τα οχήματα, θα εκπλαγούν. Θα συνεχίσουμε έτσι και θα φέρουμε νέα οχήματα στην αγορά, μέχρι να γίνουμε το νο.1 στην αγορά των EV.»

Όλα αυτά βασίζονται, πάντως, στο κατά πόσο η GM μπορεί να βγάλει στην κυκλοφορία όλα τα μοντέλα που σχεδιάζει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, αφού ομολογουμένως είναι αρκετά μεγαλόπνοο το πλάνο της.